nieuws

Producent Kemetyl brengt ERP naar de cloud

Supply chain 1080

Producent Kemetyl brengt ERP naar de cloud
Kemetyl laat SAP ERP naar de cloud brengen

Kemetyl migreert het eigen ERP-systeem naar de cloud. Daarnaast voorziet het SAP ECC, de versie die Kemetyl van de bedrijfssoftware gebruikt, van een upgrade. Voor de migratie en upgrade heeft de producent van reinigings- en onderhoudsproducten voor de automobielindustrie business integrator Ctac ingeschakeld.

Kemetyl en Ctac waren geen vreemden van elkaar voor de producent de vraag bij de leverancier neerlegde om het ERP naar de cloud te verplaatsen. Voor de huidige bedrijfssystemen, die bij Kemetyl de verkoop-, productie-, finance- en material management processen ondersteunen,  hadden de partijen al een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De verkopers buitendienst van de producent werken met een mobiele applicatie. Deze communiceert via de SAP Netweaver Gateway met het ERP-systeem.

Kemetyl verandert ERP-omgeving stap voor stap

Het ERP draait lokaal bij Kemetyl in Soest op een eigen infrastructuur. Ctac zal zorgdragen voor de transitie naar de Ctac Cloud. Is de transitie afgerond, dan volgt daarna de upgrade naar de voorlaatste versie van SAP. Na de migratie is Ctac verantwoordelijk voor het technisch en functioneel beheer van de SAP applicaties vanuit de Ctac Cloud, in nauwe samenwerking met de key-users van Kemetyl.

Bewust niet naar laatste versie SAP ERP

Opvallend is dat Kemetyl er niet voor heeft gekozen om naar de laatste SAP-versie op HANA te kiezen. De afkorting HANA staat voor High Performance ANalytic Appliance en het is een platform waarmee bedrijven op basis van real-time gegevens kunnen werken. De reden die de producent hiervoor geeft is dat het de veranderingen voor de gebruikers van de ERP-software niet teveel veranderingen wil voorschotelen.

Reageer op dit artikel