nieuws

KLG Europe investeert in supply chain

Supply chain 1856

KLG Europe investeert in supply chain

Logistieke dienstverlener KLG Europe implementeert een nieuw TMS systeem voor forwarders- en control tower-oplossingen. De investering moet de efficiency verhogen en meer inzicht geven in de keten.

De implementatie van de Transportation for Forwarders- en Control Tower-oplossingen van BluJay, de nieuwe naam van Kewill,  start in Shanghai, ter ondersteuning van de expeditie-operatie. De softwareoplossingen worden na Shanghai uitgerold in Rotterdam.

Supply chain inzicht vergroten

De implementatie moet de flexibele samenwerking met partners en verladers bevorderen, en klanten van KLG inzicht vergroten  in bestellingen en de verzendstatus. Om de efficiëntie te vergroten, worden exportbestellingen vanuit China direct in het systeem gezet om de import en verdere distributie in Europa te beheren. In Rotterdam zijn de in China ingevoerde zendingen in een vroeg stadium zichtbaar en deze kunnen direct worden aangevuld om de verdere distributie in Europe  snel en efficiënt af te handelen.

De oplossing voorziet KLG van een centraal orderbeheersysteem, waarmee de organisatie een totaalbeeld heeft van alle regio’s. Daarnaast is het mogelijk om op lokaal niveau te werken, bijvoorbeeld door het systeem aan te passen aan de Chinese taal en verplichte financiële systemen. Ook ondersteunt het systeem meerdere talen en valuta.

Multimodale ervaring

KLG koos voor BluJay vanwege referenties en ervaring met intermodaal en multinationaal goederenvervoer. Bovendien stelt BluJay’s Control Tower KLG in staat efficiënter met partners samen te werken door het bieden van inzicht in het bestelproces in een zeer vroeg stadium. Belangrijk voor KLG was ook dat BluJay Solutions zijn software kan aanbieden volgens het Software as a Service (SaaS)-model. Daarnaast was er de mogelijkheid voor klanten en partners om real-time informatie over zendingen te ontvangen, een functionaliteit die KLG zeer belangrijk vond.

Tom Hoorn, Managing Director bij KLG Shanghai, zegt: “We waren op zoek naar een oplossing die transportprocessen van begin tot eind kon beheren, en daarnaast onze klanten het inzicht biedt dat ze nodig hebben. BluJay voldoet aan deze verwachtingen en heeft aantoonbare ervaring in het succesvol implementeren van de software bij verschillende internationale expediteurs. Dit geeft ons niet alleen het vertrouwen dat de oplossing aan een hoge standaard voldoet, maar ook de schaalbaarheid heeft om onze toekomstige groei te ondersteunen.”

Reageer op dit artikel