nieuws

Kewill verandert naam in BluJay Solutions

Supply chain 2842

Kewill verandert naam in BluJay Solutions
Kewill verandert naam in BluJay. Doug Braun blijft ceo.

Kewill gaat verder als BluJay Solutions. De leverancier van logistieke software presenteerde aanvullendf aan de naamswijziging het BluJay Global Trade Network, een netwerk dat vervoerders, verladers, expediteurs, leveranciers en logistiek dienstverleners met elkaar verbindt.

De naamswijziging van Kewill naar BluJay Solutions, een naam die volgens het bedrijf beter past bij waar bedrijven nu om verlegen zitten: ondersteuning bij het versnellen van de wereldwijde handel. “Het gaat niet langer alleen maar om multi-modal, omni-channel en bestel-tools. De business verandert en wereldwijde handel treedt steeds meer op de voorgrond, waardoor supply chain het nieuwe werkgebied wordt”, aldus Doug Braun, ceo van BluJay Solutions. Braun, die eerder voor RedPrairie werkte, is sinds 2015 ceo van de onderneming en nam het stokje in die functie over van Bob Farrell.

Van Kewill tot BluJay

De vervanging van de naam Kewill door BluJay voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de geschiedenis van de onderneming. BluJay is een bundeling van diverse leveranciers van logistieke software die in de loop van tien jaar zijn overgemomen. Daaronder zijn LeanLogistics (2016), Four Soft (2013), Minihouse (2010), CSF (2006) en Interchain (2005). In 2012 werd Kewill zelf volledig eigendom van durfinvesteerder Francisco Partners.

BluJay Global Trade Network

Het tegelijkertijd met de naamswijziging naar BluJay gepresenteerde BluJay Global Trade Network bestaat uit ruim 40.000 vervoerders, verladers, expediteurs, leveranciers en logistiek dienstverleners. BluJay over het netwerk: ‘Doordat de deelnemers internationaal met elkaar verbonden zijn, brengt dit netwerk vele voordelen met zich mee. Braun: “Het BluJay Global Trade Network illustreert de toewijding aan onze klanten om hen te voorzien van de technologie, de diensten en de connecties die ze nodig hebben om goede service te bieden.”

Reageer op dit artikel