nieuws

Amazon in zee met Infor’s GT Nexus

Supply chain 1043

Amazon in zee met Infor’s GT Nexus
Charles Phillips, CEO van Infor tijdens de laatste gebruikersbijeenkomst Inforum In New York.

GT Nexus, een divisie van ERP software leverancier Infor, heeft een deal gesloten met Amazon. De e-commerce gigant gaat voor hun transport en logistiek het GT Nexus platform gebruiken.

Amazon breidt haar fulfilment activiteiten uit. CEO Charles Phillips van Infor noemt de samenwerking een strategisch partnership. Amazon wordt meer en meer een logistiek bedrijf en de producten van Infor sluiten hier mooi bij aan. Phillips: “We zijn bezig met de afronding van de bouw van een ‘next-generation TMS’ en we hebben een compleet fulfilment netwerk in GT Nexus zitten. We mochten de strijd aan gaan met verschillende grote bedrijven. Uiteindelijk kozen ze voor ons.”

Amazon breidt Supply Chain uit

Amazon is een bedrijf die gebruik maakt van slimme technologie-oplossingen om processen te automatiseren. Het bedrijf heeft moderne magazijnen met een hoog niveau van robotisering en daarnaast een uitgebreid distributienetwerk opgebouwd. Het logistieke apparaat van Amazon groeit als kool. Dat het bedrijf nu bij Infor aanklopt voor een software oplossing betekent dat Infor een grote vis heeft gevangen. Om welk bedrag het gaat, is niet duidelijk.

Supply chain visibility

Amerikaanse analisten zeggen dat Infor’s GT Nexus straks de lijm is tussen Amazon en haar partners en leveranciers wereldwijd. Het geeft supply chain visibility en laat zien waar goederen zich bevinden en of er op voorraadkosten kan worden bespaard.

Infor nam in 2015 de cloudgigant GT Nexus over en ontwikkeld sindsdien het platform verder. Infor heeft sinds 2002 verschillende bedrijven overgenomen maar staat ook zelf in de etalage.

Reageer op dit artikel