nieuws

Nederlandse start up werkt aan de perfecte voorraad

Supply chain 2626

Nederlandse start up werkt aan de perfecte voorraad

Automatisch minder voorraad en meer omzetten. Dat is het ultieme doel van de Eindhovense start up Optiply. De realisatie komt een stap dichterbij nu het bedrijf een plek heeft verworven in RocketSpace, een start-up ecosysteem waarin onder andere Uber en Spotify groot zijn geworden.

Optiply, opgericht in 2015 door twee studenten van de TU Eindhoven, werkt inmiddels met teams in Eindhoven en Amsterdam aan het door ontwikkelen van het inkoopalgoritme speciaal voor de e-commerce. Bij webwinkels is het namelijk mogelijk om naast historische verkoopdata, ook steeds meer gebruik te maken van externe databronnen zoals het weer, Google ranking, prijzen van concurrenten en andere web analytics. Het resultaat is een voorraad die steeds beter is afgestemd op de vraag. Het doel: geautomatiseerd met minder voorraad, meer omzetten.

In voetsporen van Uber en Spotify?

Optiply heeft ook een plek verworven in Rocketspace, een technologie campus die bedrijven  en innovatieve start-ups samenbrengen om sterke groei te realiseren. De campus heeft onder meer Uber en Spotify grootgebracht. Ingram Micro, (eigenaar van Docdata) Lufthansa en Fiege participeren in deze campus. Door de toelating van Optiply tonen beide bedrijven hiermee hun interesse in het zelflerende algoritme van Optiply dat op den duur de inkoop van webwinkels volledig moet gaan automatiseren.

Ga mee naar Harvard en MIT – 8-daagse studiereis

Masterclasses aan de universiteiten van Harvard en MIT, een zestal bezoeken aan bedrijven die technologisch voorop lopen. Dat is in het kort de studiereis die Logistiek.nl dit voorjaar voor u in petto heeft.

 

Pilot projecten bij Ingram Micro en Fiege

Het gevolg van de toelating tot Rocketsp[ace is dat Optiply nu de kans krijgt hun product te etaleren bij de grootste fulfilment partijen van Nederland en Duitsland, die de fulfilment doen voor onder andere Bol.com, de Bijenkorf en Puma.

Pitch in Silicon Valley

De resultaten van de pilots worden tijdens de Public Demo Day op 12 mei in Silicon Valley gepitcht voor een zaal vol investeerders en vooraanstaande mensen uit de logistiek.

Reageer op dit artikel