nieuws

Coolblue bezorgt in tijdsvakken van 1 uur

Supply chain 3602

Door de aanschaf van een nieuw distributie managementsysteem kan Coolblue bezorgingen plannen in tijdsvakken van een uur.

Coolblue bezorgt in tijdsvakken van 1 uur

Coolblue heeft het systeem DireXtion van Voict geïmplementeerd voor planning en uitvoering van de tweemans bezorging van witgoed. Door dit systeem kan Coolblue plannen in tijdvakken van een uur. Daarnaast maakt DireXtion voortdurend een herberekening van de verwachte aankomsttijden op basis van de actuele posities van de zeventig busjes.

Gemak voorop

DireXtion komt halverwege de avond voor het eerst in actie. Op basis van de dan ontvangen orders, genereert het systeem een voorlopige planning voor de volgende dag. Rond 21.30 gaat een email en/of sms naar de klanten met een eerste indicatie van het bezorgmoment. Dat betreft een tijdvak van drie tot vier uur. Rond half één ’s nachts ontvangen de klanten dan een nieuwe indicatie met een tijdvak van slechts één uur.  Daarmee speelt Coolblue in op de gevraagde precisie logistiek.

Constante communicatie met klant

Een half uur voordat de bezorgers arriveren, ontvangt de klant een bericht met de mededeling dat de bezorgers er aan komen. Een kwartier van tevoren bellen de bezorgers op om de bezorging te bespreken. De Jong: “Moeten ze bij de voordeur aanbellen of achterom lopen? Moeten ze de trap op of niet? Alles om de bezorging zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

 Bezorging in eigen hand

Coolblue kondigde begin 2016 aan zelf wasmachines, koelkasten, diepvriezers en ander witgoed te gaan bezorgen. In minder dan een jaar tijd heeft de populaire webwinkel een landelijk dekkend distributienetwerk met 5 regionale depots, 70 busjes en 250 medewerkers opgezet

Implementatie binnen anderhalve maand

Coolblue heeft voor de software van VOICT gekozen na een uitgebreid selectietraject. Een belangrijke reden is het grote gebruiksgemak waarmee de planner van CoolblueBezorgt routes kan aanmaken, aldus De Jong. Coolblue heeft het systeem binnen anderhalve maand in gebruik kunnen nemen. “Natuurlijk ontstaan tijdens een dergelijk project altijd probleempjes, maar het is de manier van oplossen die het verschil maakt.”

 

Reageer op dit artikel