nieuws

Praxis plaatst pakketautomaten op Tilburgse vestigingen

Supply chain 1732

Praxis plaatst pakketautomaten op Tilburgse vestigingen

Doe-het-zelf keten Praxis neemt op de drie vestigingen in Tilburg pakketautomaten in gebruik waar consumenten hun online bestelde pakketten op kunnen halen. Praxis gaat hiervoor samenwerken met het Tilburgse Parcel4me.

De pakketautomaten worden buiten geplaatst zodat consumenten er 24 uur per dag, 7 dagen per week bij terecht kunnen. Een latere uitbreiding richting Click & Collect en andere dienstverleningen wordt door de partijen genoemd als extra mogelijkheden op de huidige functie van de pakketautomaat. Een eerste testfase met de pakketautomaten bij de 3 Praxis-vestigingen in Tilburg (Lovense Kanaaldijk, Ringbaan Zuid, Reeshof) moet deze potenties in kaart brengen.

Internetbestellingen afhalen

Na de samenwerking met PostNL voor de nieuwe pakket- en briefautomaat is dit voor Parcel4me een doorbraak. Binnenkort verwacht het bedrijf nog een samenwerking bekend te maken. “We zien dat de consument deze afhaalmogelijkheid als erg prettig ervaart. Zonder extra kosten de internetbestellingen afhalen wanneer het jou uitkomt op een zelf gekozen locatie waar je dagelijks toch al langs komt is natuurlijk erg handig”, aldus Jacob Kiestra, Parcel4me. Het bedrijf plaatst de pakketautomaten op drukke locaties waar mensen in hun dagelijkse routine voorbij komen. Praxis lijkt hiervoor een goede samenwerkingspartner voor wat betreft parkeermogelijkheid en bereikbaarheid.

Veiligheid en milieu

Voor Praxis is het belangrijk om dicht bij de consument te staan en service te verlenen aan de consumenten. Verder laat Praxis met deze stap zien dat ze innovatieve concepten omarmen. “Dit is een test die mede bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, want op deze manier hoeven bezorgauto’s niet meer de wijken in om pakketjes af te leveren en komt dit de veiligheid en milieu (CO2-uitstoot) ten goede”, zegt Richard Meijer, district manager bij Praxis. Bijkomend voordeel voor Praxis is de toename van traffic naar de winkel is.

Reageer op dit artikel