nieuws

AEB lanceert webshop voor douanesoftware

Supply chain 1148

AEB lanceert webshop voor douanesoftware
AEB lanceert webshop voor douanesoftware

AEB heeft een webshop gelanceerd voor twee softwareapplicaties: douaneaangiftes en screening. In de komende maanden volgen meer producten. “We willen de drempel voor in- en uitvoerende bedrijven verlagen om douanesoftware te gebruiken. Ook willen we het aankoop- en implementatieproces transparanter maken”, vertelt Richard Groenendijk, General Manager van AEB Nederland.

Volgens Richard Groenendijk speelt AEB met de webshop in op de wens van bedrijven om afscheid te nemen van ingewikkelde aankoop- en implementatieprocessen. De webshop met applicaties bevat in eerste instantie twee producten: customs integration en compliance screening. “Het zijn de applicaties waaraan de grootste behoefte is onder in- en uitvoerende bedrijven”, stelt Groenendijk.

Douanesoftware kent veel updates

Met de lancering van de webshop wil de softwareleverancier bedrijven tegemoet komen. Ondernemers willen volgens de General Manager niet zes maanden of langer wachten en voortdurend verantwoording afleggen over het gebruik van de budgetten voor de implementatie. Draait de douanesoftware eenmaal, dan willen ze volgens hem af van de confrontatie met frequente updates die de bedrijven bovendien zelf moeten installeren en testen. “Vaak moeten ze daarvoor een beroep doen op de interne, toch al overbelaste IT-afdeling, wat leidt tot vertragingen en frustraties.” Het voorbeeld is volgens Groenendijk treffend omdat juist bij douanesoftware veelvuldige wijzigingen in de wet- en regelgeving plaatsvinden.

Voorbeeld uit Duitsland

De webshop is iets nieuws voor Nederland. In Duitsland bestaat deze manier van douanesoftware adopteren al een tijdje. De reden voor het pas nu lanceren is volgens Groenendijk dat AEB in Nederland wilde wachten tot AGS was geïmplementeerd.  AGS is de opvolger van aangiftesysteem Sagitta. “In Duitsland gebruiken al talloze bedrijven de online software AEB Customs Integration.

Gratis testen

De douaneapplicaties van de leverancier staan in de cloud en AEB biedt ze aan als software-as-a-service. De eerste maand van het gebruik is gratis. “Bedrijven hebben zo de tijd om de software te testen. Daarna betalen ze een vast bedrag per maand. Bedrijven kunnen zelf alle mogelijkheden ontdekken en de douanesoftware installeren zonder weken- of maandenlange doorlooptijden.”

Zelf installeren

De software in de webshop van AEB is los te gebruiken of te integreren met een ERP-systeem met behulp van een API-koppeling. “De uitleg daarvoor bieden we in de vorm van uitgebreide documentatie. Iedereen met enige affiniteit voor IT kan ze de koppeling tot stand brengen. Veelal kunnen bedrijven binnen een dag over een geïntegreerd douanesysteem beschikken. Als ze toch hulp van AEB nodig hebben, kunnen ze natuurlijk met al hun vragen altijd contact opnemen”, licht Groenendijk toe.

Reageer op dit artikel