nieuws

Amazon werkt aan vliegend fulfilment center

Supply chain 2676

Amazon werkt aan vliegend fulfilment center

Amazon staat al jaren bekend om zijn innovatieve karakter. Het laatste idee slaat wellicht alles: Amazon werkt aan een vliegend e-fulfilment center.

To good to be true of reëel? In ieder geval interessant genoeg om te vermelden. Amazon heeft recent patent aangevraagd voor een vliegend fulfilment center, het zogenoemde Airborn Fulfilment Center (AFC) Het vliegende distributiecentrum gebruikt onbemande vliegtuigjes die vervolgens pakketjes afleveren op de bestemming. Dat stelt Zoe Leavitt, analist voor CB Insights.

En gezien onderstaande video zou het best realiteit kunnen worden

 

De AFC is in feite een gigantische vliegende luchtboot dat vliegt op een hoogte van 45.000 ft waarna drones de goederen uitlevert. Kleinere ‘airships’ zorgen voor de retour van de producten naar het moederschip, aanvoer van brandstof en werknemers.

amazon_patent_airborne_filing_diagram

Reageer op dit artikel