nieuws

Jumbo opent honderdste bezorglocatie

Supply chain 1086

Jumbo opent honderdste bezorglocatie

Jumbo bezorgt nu op honderd locaties de boodschappen bij de klanten thuis. De honderdste is sinds vorige week actief in Den Haag.

Klanten van Jumbo in Den Haag kunnen vanaf deze week hun online bestelde boodschappen ook thuis laten bezorgen. Met de start van de bezorgservice in de Hofstad bezorgt Jumbo nu vanuit 100 locaties, voor het merendeel winkels van franchisenemers, meldt Distrifood.nl. Klanten kunnen er ook voor kiezen de boodschappen af te halen bij een van de Pick Up Points bij de winkels.

Bezorgen vanuit winkels

De Jumbo Bezorgservice wordt vanuit de Pick Up Points bij de winkels georganiseerd. De boodschappen worden thuis – indien gewenst tot in de keuken – afgeleverd door een vertrouwd gezicht uit de winkel.

Online besteld, volgende dag in huis

Klanten die online bestellen kunnen de boodschappen de volgende dag thuisbezorgd krijgen. Daarbij kiezen zij uit twee tijdsvakken van drie uur, in de ochtend of in de avond. Bij het plaatsen van de bestelling kunnen klanten aangeven waar hun voorkeur naar uit gaat. Thuisbezorgen via Jumbo.com is kosteloos als de klant online een geselecteerd actieproduct bestelt.

Start eind 2015

Jumbo is november 2015 gestart met het thuisbezorgen van boodschappen. Rond Utrecht startte toen een pilot. Die breidde zich alras uit. Juli dit jaar meldde de keten 150 bedrijfswagens te leasen voor het bezorgen van boodschappen.

Verdubbeling e-commerce dc

Het thuisbezorgen wordt bij Jumbo gedaan vanuit de vestigingen die ook over een pick up point beschikken. De e-fulfilment, het orderpicken, vindt centraal plaats in het e-commerce distributiecentrum in Den Bosch. De capaciteit van dit dc is dit voorjaar verdubbeld. Vanuit het e-dc worden alle online bestellingen verzameld (zowel pick-up en bezorgorders) en vervolgens naar de winkels gebracht. In de winkel kunnen klanten de bestellingen afhalen, of de bestellingen worden vanuit de winkel thuisbezorgd.

 

Reageer op dit artikel