nieuws

Herinrichting supply chain Nedap verloopt volgens plan

Supply chain 1538

Herinrichting supply chain Nedap verloopt volgens plan

Nedap is een deel van haar logistiek en productie aan het outsourcen. De afbouw van de productie- en logistieke activiteiten ligt op schema blijkt uit de tussentijdse verslaggeving van het bedrijf uit Groenlo.

Voor het eind van 2016 gaan de leveranciers de eerste producten leveren aan Nedap. In de eerste helft van 2017 is de vervaardiging van een groot aantal producten uitbesteed. Het productiebedrijf Inventi, een dochter van Nedap, wordt naar verwachting eind 2017 gesloten.

Waardeverlies voorraden

Naast eenmalige operationele kosten zorgt de herinrichting van de supply chain voor waardeverlies bij een deel van de voorraden. De eenmalige operationele kosten bedragen naar verwachting ongeveer € 1,0 miljoen en het waardeverlies – in de vorm van een non-cash afboeking op de boekwaarde – € 2-4 miljoen. Verder is besloten om dochterbedrijf Nedap Iberia te reorganiseren en in het wereldwijde verkoop- en logistieke model van de marktgroepen te integreren. Dit leidt in 2016 tot additionele eenmalige kosten van ongeveer € 0,5 miljoen. Hiertoe heeft Nedap N.V. de 10% van de aandelen in Nedap Iberia verworven die zij nog niet in haar bezit had.

Reageer op dit artikel