nieuws

Infor in gesprek met kopers

Supply chain 1533

Infor in gesprek met kopers
Softwareleverancier Infor is in gesrpek met kopers

ERP- en SCM-leverancier Infor zou een deel van de aandelen in het bedrijf willen verkopen, meldt supplychain247. Ook komen er geluiden uit de financiële sector dat de IT-leverancier overweegt om alle aandelen te verkopen.

Infor is eigendom van durfinvesteerders en ook bij een verkoop van een deel van de aandelen of het gehele bedrijf zouden er vergelijkbare investeerders klaar staan om in te stappen. Op basis van informatie die is verzameld door de website supplychain247 is te concluderen dat de huidige eigenaren van Infor met de verkoop van een deel van de aandelen een stuk van de inmiddels gedane investering willen terugverdienen. Ook is dit bedrag te gebruiken voor het reduceren van de schuld op de balans van de onderneming.

Marktwaarde loopt in miljarden

Die schuld zal, zoals vaker het geval is bij bedrijfsovernames door durfinvesteerders, voor een groot deel bestaan uit het aankoopbedrag van Infor in 2002 door Golden Gate Capital en Summit Partners. Ook zijn sinds 2002 grote bedragen naar overnames en softwareontwikkeling gegaan. Inmiddels schatten marktkenners de waarde van Infor op minimaal tien miljard dollar. De groei die de onderneming doormaakt is, volgens de cijfers van Infor zelf, omvangrijk. Het laatste kwartaal van de onderneming liet een omzetgroei zien van ongeveer 35 procent uit zowel licentie-inkomsten als cloudcontracten.

Infor overnamepad

Sinds 2002 nam Infor diverse andere softwareleveranciers over, waaronder Agilysis, GEAC ERP, Lawson Software en GT Nexus. Bekende bedrijven die de software gebruiken zijn: Ferrari, Heineken, Whole Foods Market, Boskalis en Best Western International.

Verschuiving naar cloud

De investeringen van de afgelopen zes jaar waren vooral gericht op het omzetten van de software naar Software-as-a-Service varianten, nu veelal cloudapplicaties genoemd. Inmiddels komt volgens Infor ruim veertig procent van de licentie-inkomsten in 2016 uit SaaS-contracten. Drie jaar geleden was dat nog tien procent.

Reageer op dit artikel