nieuws

ICT & Logistiek 2016: disruptive logistics

Supply chain 2058

ICT & Logistiek 2016: disruptive logistics
ICT & Logistiek 2016, fotocredit ICT-en-Logistiek.nl

Vakbeurs ICT & Logistiek 2016 staat volledig in het teken van disruptive logistics. Tijdens het evenement, gehouden op 2 en 3 november in Utrecht, krijgen bezoekers ideeën aangereikt over hoe ze antwoord moeten geven op disruptive logistics. Systeeminnovatie volstaat niet langer, meent Jaarbeurs, organisator van ICT & Logistiek.

Paul Verdult is tijdens ICT & Logistiek 2016 namens Jaarbeurs brandmanager van het evenement. Verdult legt graag uit waarom organisaties steeds slimmer en efficiënter moeten werken om te voorzien in de wensen van hun klanten. “Er is meer nodig dan systeeminnovatie, disruptive logistics is het antwoord. Met vernieuwende technologie kun je disruptive zijn, maar de mens is de doorslaggevende of remmende factor. De centrale vraag is hoe je de synergie organiseert tussen technieken, processen en mensen.” Volgens Verdult zijn er tijdens ICT & Logistiek 2016 oplossingen te zien en reiken standhouders en organisatie op de beurs handvatten aan om een concrete start te maken met het transformeren en optimaliseren van de logistieke organisatie.

Thema’s en subthema’s ICT & Logistiek 2016

De opzet van de beurs is vergelijkbaar met die van eerdere edities. Dit betekent dat er een seminarprogramma is bedacht met keynotesessies die verschillende invalshoeken kennen. De vijf subthema’s zijn: Transport, Magazijn & Distributie, Business Intelligence & Analytics, Mens & Milieu en Sales & Operation Planning.

Sprekers tijdens ICT & Logistiek 2016

Diverse bekende namen uit de logistieke wereld hebben aangegeven aanwezig te zijn tijdens ICT & Logistiek 2016. Aanwezig zijn onder andere Walther Ploos van Amstel, gespecialiseerd in stedelijke distributie en Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management aan de Nyenrode Business Universiteit en verbonden aan de EVO-leerstoel Supply Chain Management. Van der Veen zal een lezing geven over de noodzaak van een verandering van de bedrijfscultuur gericht op samenwerking en innovatie in de supply chain. Eugene Kersjes, vicepresident van Ricoh Supply Chain Management, vertelt over de verbouwing van het vooruitstrevende distributiecentrum van Ricoh.

Wisselende thema’s

Het thema van de beurs ICT & Logistiek wisselt per jaar. In 2015 werd ICT & Logistiek tegelijkertijd georganiseerd als de beurs Logistica. In 2013 was het thema e-fulfilment en logistieke apps, een thema dat nog steeds actueel is. Logistiek Magazine / www.logistiek.nl is mediapartner van ICT & Logistiek.

Reageer op dit artikel