nieuws

Supply chain crisis VW: ‘22.000 auto’s niet klaar’

Supply chain 1721

Supply chain crisis VW: ‘22.000 auto’s niet klaar’

Volkswagen kan door het conflict met enkele van zijn leveranciers de bouw van ruim 22.000 auto’s nog niet voltooien. De productie lag de afgelopen weken stil vanwege een gebrek aan onderdelen.

Dat meldt Nu.nl gisteren op basis van berichtgeving in de Duitse krant Wellt am Sonntag. Het gaat om auto’s van het type Golf en Passat. Alleen al in de fabriek in Wolfsburg is de productie van zo’n tienduizend achter op schema, schrijft de krant.

VW lag overhoop met leveranciers

Volkswagen lag de afgelopen weken overhoop met leveranciers Car Trim en ES Automobilguss die beide onderdeel uitmaken van de Prevent Group. Deze week bereikten de partijen na negentien uur onderhandelen een akkoord.

Productieschema komt op gang

“Het duurt nog een paar weken voordat we de niet-geproduceerde auto’s kunnen voltooien”, aldus een topman van het bedrijf tegen de Duitse krant. Vanaf vandaag verwacht Volkswagen weer volgens het gebruikelijke productieschema te kunnen werken.

Schade ligt rond de 100 miljoen euro

Hoeveel de problemen met de leveranciers Volkswagen hebben gekost. is niet precies duidelijk. Volgens experts ligt de schade voor het concern rond de 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel