nieuws

Amazon en Shell testen last mile oplossing

Supply chain 1940

Amazon en Shell testen last mile oplossing

Amazon en Shell slaan de handen ineen op het gebied van afhaalluizen. De online gigant plaatst de gele boxen bij de bezinepompen van Shell.

Klanten van Amazon kunnen hun bestelde pakketten ophalen in de gele afhaalkluisjes. De last mile oplossing betreft in eerste instantie een proef in de regio München.

In de Verenigde Staten werkt Amazon op het gebied van kluizen al samen met supermarktformule 7-Eleven. Het kluizensysteem is een volgende stap waarmee Amazon minder afhankelijk wilt worden van de grote bezorgbedrijven als DHL en Fedex. Onlangs lanceerde Amazon zijn eerste vrachtvliegtuig.  

Kluizen bekend fenomeen in Nederland

Het kluizensysteem is niet nieuw. Ook in Nederland wordt er veelvuldig meegewerkt. Ze staan voornamelijk op trein- en metrostations en bij grote bedrijven.  DHL en PostNL bieden het aan DeBuren is een bekende aanbieder, onder meer in samenwerking met TNT Innight. Een van de nieuwste firmamenten aan het front is MYPUP. Dit  bedrijf richt zich met pick up points op de zakelijke markt. Mypup levert het pakket in de pick up point (kluis) op kantoor.

LEES MEER OVER SLIMME LAST MILE OPLOSSINGENHoe krijgen we de ‘last mile’ op de rails?

Reageer op dit artikel