nieuws

Zwolle wordt dé e-commerce regio

Supply chain 3932

Zwolle wordt dé e-commerce regio
Op het dak van het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle heeft WDP (de eigenaar van het pand) bijna 10.000 zonnepanelen laten installeren. In Nederland laat WDP voor eind 2018 nog eens 100.000 extra zonnepanelen plaatsen op daken van zijn distributiecentra

Zwolle en omstreken wordt dé e-commerce regio van Nederland. Tenminste als het aan Zwolle ligt. De eerste stap is gezet met de ondertekening van een grootschalig samenwerkingsplan.

Twintig e-commerce bedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel en twintig gemeenten van Regio Zwolle hebben een vierjarig e-commerce programma opgezet en ondertekend. De deal moet Zwolle, waar het nieuwe Wehkamp dc staat, tot dé e-commerce regio van Nederland maken.

E-commerce experts

Het nieuwe ‘team’ van experts uit overheid, scholen en bedrijfsleven bestaat onder meer uit: Yourhosting, De Nieuwe Zaak, Webstores, Move4Mobile en IQ Media, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Cibap, Landstede en ROC Friese Poort.

E-commerce kennis vergaren

De samenwerking moet leiden tot nieuwe kennis het delen van inzichten.  Daarvoor worden nieuwe talenten opgeleid en bestaande experts getraind en ingezet in e-commerce projecten voor bedrijven in de regio.

De eerste nieuwe opleidingen zijn inmiddels gestart bij Windesheim en e-commerce bureau De Nieuwe Zaak. Een verdere uitrol van e-commerce opleidingen wordt in de loop van dit jaar en volgend jaar verwacht.

Reageer op dit artikel