nieuws

Vopak stapt met ERP over naar de cloud

Supply chain 1935

Vopak stapt met ERP over naar de cloud

Tankopslaggigant Vopak schaft de ERP cloud software aan van Oracle. Daarmee vervangt de logistiek dienstverlener het huidige JD Edwards pakket om meer grip te krijgen op de backoffice processen.

Op dit moment maakt Vopak gebruik van Oracle’s on-premise-oplossing JD Edwards. Hoewel dit ERP pakket volgens het bedrijf nog steeds een goede basis biedt, loopt Vopak aan tegen gecompliceerde aanpassingen. Zoals veel andere ERP gebruikers ervaren is er meer behoefte aan verdere professionalisering en standaardisering met behulp van een flexibeler platform. De huidige complexe omgeving biedt geen eenvoudige oplossingen voor verdere innovatie en brengt ook relatief hoge kosten met zich mee.

Tweemaal per jaar een ERP update

Vopak is begin juni  gestart met dit vervangingsproject. “Na een zorgvuldig selectieproces van verschillende applicaties, kozen wij voor ERP Cloud, omdat deze applicatie het best aansluit bij de benodigde functionaliteiten van Vopak”, zegt Marcel Mouw, projectleider bij Vopak. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen en merken nu al dat alle partijen erg enthousiast zijn.”
Oracle ERP Cloud biedt Vopak een betere basis voor de nagestreefde innovatie en flexibiliteit in ICT-oplossingen. Tweemaal per jaar komt een update uit van deze ICT oplossing met vele nieuwe functionaliteiten. Deze update kan Vopak met relatief weinig inspanning in gebruik nemen. ERP Cloud is verder eenvoudig uit te breiden met extra functionaliteiten binnen finance en procurement. Daarnaast is er voor Vopak de optie om uit te breiden met andere cloud-modules.

Wereldwijde implementatie met template

De implementatie zal grotendeels worden verzorgd door Oracle Consulting, onder leiding van een kernteam in Nederland. Het systeem wordt wereldwijd geïmplementeerd in meerdere landen waar Vopak actief is. Als eerste stap worden alle financiële en inkoopprocessen onder de loep genomen en verwerkt in een global template. Op basis hiervan zal ERP Cloud land voor land worden aangesloten.

Oracle topman over supply chain uitdagingen

Reageer op dit artikel