nieuws

Uber gaat bezorgen voor Walmart

Supply chain 1340

Uber gaat bezorgen voor Walmart

Walmart gaat online bestellingen nu ook thuis afleveren. Uber en Lyft worden ingezet als vervoerder.

Online klanten van Walmart hoeven hun bestelling niet langer in de winkel op te halen; de producten worden binnenkort ook thuisbezorgd. De vervoersbedrijven Uber en Lyft worden hiervoor ingezet.

Dat meldt Techcrunch. Volgens het Amerikaanse medium heeft Walmart de aankondiging vorige week gedaan tijdens de aandeelhoudersvergadering. De vervoersoptie wordt kleinschalig gestart en na verloop uitgebreid.
Het is de volgende stap van Uber om zich verder te ontwikkelen tot een serieuze vervoerder. Eind vorig jaar werd UberRush officieel gelanceerd in Amerika.

API

Na de lancering van UberRush vorig jaar oktober, lanceerde Uber in februari een nieuwe techniek in de e-commerce strijd. API maakt het mogelijk om bestelde producten bij lokale winkels snel af te leveren.

Drones

Het is niet de eerste keer dat Walmart in het nieuws komt met thuisbezorgen. Eind vorig jaar is de retailer begonnen met het testen van drones. Ook crowdsourcing, waarbij winkelklanten worden ingezet als bezorger,  zit in de pijplijn.

Reageer op dit artikel