nieuws

Drone telt voorraad Koopman Cargo

Supply chain 8675

Drone telt voorraad Koopman Cargo

Geodis test het, Koopman doet het: voorraad tellen met een drone. De innovatieve calculatiemethode is de pilotfase ontstegen.

Als je de voorraadbetrouwbaarheid wilt verhogen, moet je met regelmaat de voorraad tellen. Dat is tijdrovend, kost materieel en mankracht. Ook Koopman, nummer 21 in de Top 100 Logistieke dienstverleners 2016, onderkent dat. Reden voor de logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in de automotive sector het anders te doen.

 

Drone

Harm Koopman, directeur Koopman Cargo: “Een drone is niet het eerste waar ik aan dacht, maar op een gegeven moment kwam iemand met een idee.” Die iemand was Arno Bruining van Arox Logistics IT. Het softwarebedrijf levert al jaren het WMS en WCS aan Koopman. Beide bedrijven hebben de afgelopen maanden de software ontwikkeld voor de vliegmachine en de drone aan testen onderworpen. Om de pilot zo snel mogelijk te kunnen starten, is gebruik gemaakt van een bestaande drone.

Geodis

In tegenstelling tot Koopman heeft Geodis, de nummer 33 in de Top 100 Logistieke dienstverleners 2016,  een eigen drone ontwikkeld. De logistiek dienstverlener test momenteel de techniek in een dc nabij Parijs.

Walmart drone

Walmart heeft in Amerika vergaande plannen om drones in te zetten in magazijnen. De mega retailer wil binnen 6 á 9 maanden drones laten vliegen in zijn distributiecentra om voorraad te tellen.

Lees het hele artikel in het juni nummer van Logistiek Magazine.
Nog geen abonnee? Bekijk de optie

Reageer op dit artikel