nieuws

UPS bezorgt bloed en medicijnen met drones in Rwanda

Supply chain 1352

UPS bezorgt bloed en medicijnen met drones in Rwanda

UPS gaat met drones bloed en medicijnen bezorgen in afgelegen gebieden in Rwanda. UPS is een samenwerking opgestart met drone start up zipline en Vaccinatie alliantie Gavi.

De Zipline-drones zijn onbemande vliegtuigjes die de medicijnen, veilig verpakt in een doos, droppen via een parachute. De UPS Foundation, de humanitaire tak van UPS investeert 800.000 dollar in Zipline en zijn drones. De bezorgdienst start deze zomer. De overheid betaalt iedere bezorging.

Levens redden

De drones vliegen automatisch en zijn uitgerust met een reeks sensoren die allerlei vluchtdata verzamelen. Vanaf juli kunnen medische hulpverleners in het veld via een sms’je bloed bestellen. Het bloed kan dan binnen 30 minuten bezorgd worden. Het bezorgen van vaccins tegen hondsdolheid volgt later.

Naast de humanitaire kant, is het project voor UPS een uitgelezen kans om zoveel mogelijk data over het bezorgen met drones te vergaren. De drones kunnen de producten droppen op enkele meters nauwkeurig.

 

Reageer op dit artikel