nieuws

Vente-Exclusive.com breidt samenwerking Bubble Post uit

Supply chain

Vente-Exclusive.com breidt samenwerking Bubble Post uit

De webshop Vente-Exclusive.com gaat in zee met Bubble Post voor milieuvriendelijke distributie van pakketjes in Amsterdam. In België werken de twee bedrijven al samen.

De Belgische stadsdistributeur Bubble Post is sinds september 2015 actief in Amsterdam en Utrecht met bezorgfietsen. Het bedrijf werkt volgens het stadsdistributie-principe: vanuit depots aan de rand van de stadBubble Post werkt volgens een bekend stadsdistributie-principe: grote vrachtwagens zetten hun goederen bij het distributiecentrum van Bubble Post af aan de stadsrand. Vanuit deze depots aan de randen van de steden worden met elektrische fietsen en elektrische bestelauto’s de pakketjes bij de mensen worden thuisbezorgd.

Bloomon en Nespresso

Bubblepost biedt naar eigen zeggen een snelle, voordelige en ecologische oplossing voor transport in de binnenstad. “Door deze alternatieve transportmethode ontlasten we het centrum. Voor de leveranciers is het comfortabeler en ook voordeliger. Zij hoeven immers het drukke centrum niet meer binnen te rijden”, aldus Yan Ketelers van Bubble Post. Bubble Post startte in 2013 in Gent en is  ondertussen actief in drie landen en in meer dan 15 steden. In België werken ze onder meer voor Nespresso en online bloemservice Bloomon. Internationale klanten volgen hen nu ook mee over de grens.

Vente-Exclusive.com, de internationale exclusieve koopjessite van Belgische oorsprong, waarmee Bubblepost al een samenwerking had, gaat nu ook in Amsterdam met de stadsdistributeur in zee.

Blije groene bezorgervaring

Bij Bubble Post is het mogelijk om zelf aan te geven waar, wanneer en op welke dag het pakket mag worden bezorgd. Dat kan ook ’s avonds en in het weekend. De persoon die het komt leveren is een zogenoemde ‘Bubble Hero’, in dienst bij BubblePost. De bezorgers proberen van elke levering een blije groene ervaring te maken.

Verrassend logistiek model

Logistiek manager Sven van Gucht van Vente-Exclusive.com geeft tijdens de Masterclass E-commerce die Logistiek.nl samen met Nyenrode op 15 en 16 juni organiseert een inkijkje in het verrassende logistieke model van de webwinkel. Het bedrijf kent een bijzondere manier van orderafhandeling en de last mile. Klanten moeten namelijk bijna twee weken wachten op hun bestelling, betalen verzendkosten, maar krijgen wel de producten voor een heel aantrekkelijke prijs. Dit afwijkende model blijkt erg succesvol. De Belgische webwinkel won in 2014 de Logistieke Webshop van het Jaar verkiezing. De jury had veel lof voor de verrassende keuzes die het bedrijf maakt en de manier waarop de logistiek en ketenregie is georganiseerd.

Reageer op dit artikel