nieuws

Nieuw in collegereeks Nyenrode: Big Data & Supply Chain Innovation

Supply chain

Nieuw in collegereeks Nyenrode: Big Data & Supply Chain Innovation

Prof. Jos van Hillegersberg heeft een sterke missie om met de beschikbare technologie die er is bestaande supply chains te verbeteren en te verduurzamen. Hij ontwikkelde de online cursus Supply Chain Innovation en doet veel onderzoek naar dit onderwerp. Op collegedag 4 van de Collegereeks Logistiek Management van Logistiek Academy op Nyenrode vertelt hij er alles over.

Met ruim 8.000 online deelnemers van over de hele wereld zet Van Hillegersberg de Universiteit Twente, waar hij als Professor Business Information Systems aan is verbonden, internationaal flink in de kijker. Het verheugt Logistiek Academy dan ook Van Hillegersberg wederom bereid is gevonden om invulling te geven aan een college binnen de aanstaande Collegereeks Logistiek Management op Nyenrode. Hij vertelt in een college van drie uur de laatste wetenschappelijke kennis en relevante innovaties uit de ICT-wereld.

Innovatiekansen kleine bedrijven

In supply chain perspectief liggen volgens Van Hillegersberg de meeste kansen voor innovatie. De opkomst van allerhande laagdrempelige technologie, zoals cloud computing of goedkope sensortechnologie, zorgt ervoor dat het voor steeds meer bedrijven, ook de kleinere, mogelijk wordt om de juiste informatie te vergaren, te analyseren en te delen.

Big data & ICT

“Een opleiding op het gebeid van ICT & Supply Chain was er nog niet. Dat is de reden dat ik samen met collega’s de online cursus heb ontwikkeld. Het vervangt echter niet een volledige masteropleiding met live colleges maar geeft op een laagdrempelige manier een inkijkje in de mogelijkheden. Tijdens het college aankomend najaar op 2 november vertel ik meer over de kennis die we als universiteit hebben opgedaan door onderzoek over big data en ICT en de mogelijkheden om daarmee supply chains te innoveren. Die zijn legio.”

Zes colleges

De collegereeks, die bestaat uit zes colleges die duren van 16.00 tot 19.00 uur, start op 5 oktober met een college Supply Chain Management door Prof. Jack van der Veen en eindigt op 16 november met een college Lean Management die wordt gegeven door docent en auteur Ir. Hessel Visser. Ieder college behandelt een specifiek onderwerp in de logistieke periferie variërend van Inkoop tot Big Data & Supply Chain InnovationFinancieel Management en Planning & Forecasting.

Positieve beoordeling en reacties

De collegereeks is bedoeld voor logistiek managers, supply chain managers of managers die logistiek en supply chain taken in hun portefeuille hebben en op zoek zijn naar een stuk verdieping en zich willen ontwikkelen tot een strategische gesprekspartner. Een aantal reacties naar aanleiding van de eerdere edities van de collegereeks die gemiddeld werd beoordeeld met een 8:

“De opzet van de gehele collegereeks klopt gewoon. Veel variatie en echt aanvullend voor mijn eigen kennisgraad”

“De interactie tussen de docenten en deelnemers is goed”

“Uitstekende locatie en goed verzorgd. Ook de inwendige mens wordt goed bediend”

Schrijf u nu in voor de Collegereeks Logistiek Management.

Reageer op dit artikel