nieuws

E-commerce bedreigt verkeersveiligheid in woonwijken

Supply chain

E-commerce bedreigt verkeersveiligheid in woonwijken
Zou het probleem zich oplossen als er meer fietskoeriers bij komen?

Omdat consumenten steeds meer spullen online bestellen, rijden pakketbezorgers in woonwijken af en aan. Er wordt te vaak te hard en onoplettend gereden stelt Veilig Verkeer Nederland.

Honderden meldingen over onveilig rijden zijn er binnen gekomen bij Veilig Verkeer Nederland. “In drukke straten komen twintig bestelbusjes per dag. Als de trend zich doorzet, zijn dat er over een paar jaar vijftig. Daarbij zien we dat het aantal snelheidsovertredingen, foutparkeren en andere misstanden toenemen”, stelt VVN-woordvoerder Rob Stomphorst in De Telegraaf.

Actie

De e-commerce blijft groeien, het aantal busjes in de woonwijken ook. Om te voorkomen dat het een keer misgaat en er ongelukken gebeuren roept VVN daarom bewoners van drukbezochte buurten en wijken op om in actie te komen.

Reageer op dit artikel