nieuws

Stormachtige omzetgroei voor webwinkels

Supply chain

Stormachtige omzetgroei voor webwinkels

Pure webwinkels hebben in 2015 bijna 17 procent meer omzet gedraaid dan in 2014. Ook het aantal webwinkels zit in de lift. Een verzesvoudiging ten opzichte van 2007. 

Dat blijkt uit cijfers van CBS die woensdag naar buiten zijn bracht. Goed nieuws op de eerste dag dat in de jaarbeurs Utrecht de Webwinkel Vakdagen van start gaan.

In de periode 2007-2015 is het aantal Nederlandse webwinkels verzesvoudigd van ruim 5.000 begin 2007 naar bijna 30.000 begin 2015.

groeiwebshops

Bedrijven die zowel een webwinkel als fysieke winkels hebben (multichannel), deden het qua omzet beter dan de pure webwinkels. De omzet van deze groep steeg met bijna een kwart in 2015. De omzet van dee totale detailhandel steeg maar slechts 1 procent.

Precisie-logistiek

Een goede webwinkellogistiek is een belangrijke component van het succes van webwinkels. Klanten verwachten precisie-logistiek, zo schrijft Walther Ploos van Amstel vandaag in zijn blog. Webwinkels moeten hier op inspelen. Ze begrijpen gelukkig steeds beter het belang van logistiek. Webwinkels doen het qua logistieke performance steeds beter. Kende de drukke decembermaand in 2014 nog een aantal logistieke missers. In 2015 werd er aanmerkelijk beter gepresteerd.

 

Masterclass e-commerce

Logistiek en Nyenrode Business Universiteit houden ook dit jaar weer een masterclass op hoog niveau over de complexe e-commerce supply chain.

In deze Masterclass E-commerce, die wordt gehouden op 15 en 16 juni 2016 wordt uitgebreid ingegaan op de nieuwste technologieën en de laatste trends. U krijgt praktische handvatten over hoe u in uw bedrijf een E-commerce strategie kunt uitrollen en welke aanpassingen nodig zijn.

 

Veel logistiek in programma Webwinkel Vakdagen

Dat e-logistiek een hot topic is blijkt ook uit het ruime aanbod van sprekers die hier iets over vertelt tijdens de 10e editie van de Webwinkel Vakdagen, de vakbeurs die woensdag 21 en donderdag 22 januari wordt gehouden.

Een greep uit het programma:

Reageer op dit artikel