nieuws

Vihamij optimaliseert voorraad met EazyStock

Supply chain

Vihamij optimaliseert voorraad met EazyStock

Vihamij pakt zijn voorraadbeheer aan. De technische groothandel investeert in voorraadsoftware van Eazystock om de servicegraad te verhogen.

Vihamij heeft behoefte aan een systeem om groei en complexiteit van het artikelassortiment en de goederenstromen zo optimaal mogelijk te hebben en te houden. Daarom investeert de technische groothandel, met 39 vestigingen in Nederland en een centraal dc in Arnhem, in voorraad tool van Eazystock. Vanuit het centraal magazijn worden de filialen bevoorraad.

Inzicht voorraad verbeteren

De voorraadsoftware moet zorgen voor een automatische herverdeling tussen de vestigingen en het centraal magazijn. Hierdoor krijgt Vihamij beter inzicht in voorraadniveaus en beschikbaarheid wat de kans op incourante goederen moet reduceren.

Koppeling ERP

EazyStock wordt gekoppeld met het Dynamics AX ERP‑systeem van Vihamij. Artikelgegevens, inkoop- en verkooporderinformatie worden uitgewisseld waardoor handmatige handelingen tot een minimum worden beperkt.

Keuze Eazystock

Hans Mom, manager Logistiek & ICT:  “De initiële analyse heeft laten zien dat er ruimte is voor verbetering. Door een efficiënter plannings- en inkoopproces zijn wij in staat de servicegraad te verhogen en gelijktijdig kosten te besparen.”
Vihamij heeft voor Eazystock gekozen op basis van referentiebezoeken en demonstraties. Eazystock heeft volgens Mom een verhouding prijs-kwaliteit die prima past bij de wensen van Vihamij. Het voorraadbeheersysteem moet maart volgend jaar volledig operationeel zijn.

 

 

Reageer op dit artikel