nieuws

Kewill breidt MOVE platform uit

Supply chain

Kewill breidt MOVE platform uit

Logistieke software leverancier Kewill heeft haar MOVE-cloudplatform uitgebreid met nieuwe functies. Er is onder meer een koppeling gemaakt met ladinginformatie 2.0 van Portbase.

Om verladers en expediteurs nog meer inzicht te geven in hun operatie en logistiek netwerk heeft Kewill zijn cloudplatform Move aangevuld met nieuwe functionaliteiten. Zo is in Portbase een koppeling gemaakt met ladinginformatie 2.0. Hierdoor zijn alle beschikbare lading- en planningsgegevens automatisch in te lezen. Op dit moment is het nog alleen beschikbaar voor de haven Rotterdam. Andere havens wereldwijd zullen volgen, stelt Kewill.

Koppeling DGM

Ook is de koppeling met DGM gerealiseerd. Hierdoor kunnen expediteurs gebruikmaken van een database die altijd up-to-date is. Kennis over regels bij het vervoeren van gevaarlijke goederen, hoeft daardoor niet meer te worden ingekocht.

CargoGuide

Kewill voorziet CargoGuide van actuele carrier-tarieven voor luchtvracht. Deze tarieven worden vergeleken en via webservices gecommuniceerd. Hierdoor kunnen veel kosten worden bespaard, aldus de softwareleverancier.

Cargo Warehousing

Door de koppeling met Cargo Warehousing wordt de meest efficiënte manier van opslag en intern transport bepaald. Zo worden ladingen bijvoorbeeld opgesplitst en vervolgens als complete volle zending weer uitgestuurd naar de juiste ontvanger. 

Laad- en losprocessen

Kewill Move afnemers kunnen nu ook Yard Managment gebruiken. Door gebruik te maken van Yard Management worden werkterreinprocessen geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Laad- en losprocessen worden gepland, zodat er bijvoorbeeld geen opstoppingen van vrachtwagens ontstaan voor de gate.

Aanbod via Amazon

Kewill biedt sinds de zomer zijn cloudproducten en –diensten aan op Amazon Web Services (AWS)-cloudplatform. Het AWS-platform biedt zo meldt Kewill, gebruikers van de Move-oplossing onder andere de mogelijkheid om snelle implementaties te realiseren. Klanten van Kewill kunnen daarnaast met behulp van de clouddienst van Amazon op een kostenbesparende manier hun capaciteit schalen voor het beter beheren van seizoensgebonden volumes, fusies en overnames en het betreden van nieuwe markten.

Reageer op dit artikel