nieuws

Uitbreiding Oracle Supply Chain Management Cloud

Supply chain

Uitbreiding Oracle Supply Chain Management Cloud

Oracle heeft het product Supply Chain Management Cloud uitgebreid met twee nieuwe producten: Planning Central Cloud en Manufacturing Cloud. De softwareleverancier presenteerde de SCM-tools tijdens Oracle OpenWorld 2015.

De softwareleverancier zet tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie in Californië zwaar in op alles wat met cloudgebaseerde softwaretools te maken heeft. Voor logistieke activiteiten ontwikkelde het Oracle Supply Chain Management Cloud, in een on-premise en een cloud-variant. Aanvullend aan Planning Central Cloud en Manufacturing Cloud lanceerde Oracle tijdens OpenWorld 2015 ook nieuwe functionaliteit voor Oracle Order Management Cloud en de hele cloudgebaseerde SCM-suite.

‘Supply Chain Management Cloud is geen 1-op-1 versie van on-premise producten’

Volgens Jon Chorley, bij de leverancier werkzaam als group VP SCM product strategy en PLM,  heeft Oracle geen 1-op-1 cloudversie gemaakt van de al bestaande SCM-producten, maar juist extra ingezet op wat gebruikers van online software verwachten: gebruikersvriendelijkheid, snelheid en eenvoudig te implementeren. De softwareproducten moeten volgens Chorley ook bijdragen aan een vermindering van het ratio aan lopende kosten in verhouding tot aankoopkosten. Hij stelt dat het energieverbruik van high-end servers nog vrij hoog is en dat de kosten daarvan hoger kunnen uitkomen dan het aankoopbedrag. Het is één van de redenen waarom de leverancier aangeeft dat softwaregebruikers misschien beter geen eigen servers kunnen aanschaffen.

Internet of Things: vooral angst over security

Het Internet of Things kreeg tijdens het event eveneens een belangrijke plaats toebedeeld. Oracle liet een onderzoek uitvoeren door de Economist Intelligence Unit (EIU) en daaruit bleek dat veiligheid door bedrijven als voornaamste risico wordt gezien op technologiegebied. Risico’s die zijn gerelateerd aan partners, data en technologieleveranciers worden als minder urgent bestempeld. Dat lijkt positief voor bedrijven die veel logistieke activiteiten ontplooien.

Hoeveelheid apparaten verbonden met het internet groeit explosief

Wat ook naar voren kwam uit het onderzoek van de Economist Intelligence Unit is, dat er in 2020 naar verwachting wereldwijd 35 miljard apparaten in omloop zijn die ondersteunend zijn bij het communiceren, samenwerken, onderhandelen en uitvoeren van transacties. Apparaten die zijn verbonden met het internet. Dat zijn er vijf per inwoner op deze aarde. Vandaag de dag zijn er 8,7 miljard devices gekoppeld aan het web.

Reageer op dit artikel