nieuws

Topsector schrijft prijsvraag uit voor 4C’s

Supply chain

Topsector schrijft prijsvraag uit voor 4C’s

De Topsector Logistiek wil met een prijsvraag projectvoorstellen uit de markt zien te krijgen die gericht zijn op het opzetten van een Cross Chain Control Center (4C) in de praktijk. Met de 4C’s wordt aangetoond dat het mogelijk is succesvolle samenwerkingsvormen op te zetten waarbij goederenstromen worden gebundeld.

De Topsector vraagt instellingen en bedrijfsleven om voorstellen in te dienen voor uitvoeringsprojecten die tot doel hebben ketenregie te realiseren. Dat kan door middel van het opzetten van cross chain control centers (4C’s) waarbij vervoers- en/of informatiestromen daadwerkelijk via deze 4C’s worden afgehandeld.

Alleen vergoeding met cofinanciering

De vergoeding per winnaar is maximaal 200.000 euro exclusief BTW. Voor inschrijvingen geldt een cofinancieringseis. De door de deelnemer in te brengen cofinanciering is minimaal gelijk aan de gevraagde bijdrage of toegekende prijs. De cofinanciering mag uitgedrukt worden in termen van geld, middelen en/of menscapaciteit. Bekijk hier de de prijsvraag en de randvoorwaarden.

Doorrekenen business case

De voucher aanvragen voor de doorrekening van de business case kan tot 2 november 2015. Om geinteresseerden te informeren wat dit precies inhoudt, organiseren TNO, ArgusI en Connekt een informatiebijeenkomst op 29 oktober van 13:00 tot 14:30 uur bij Connekt, Ezelsveldlaan 59 in Delft. Er is ook een mogelijkheid om in te bellen voor een digitale bijeenkomst van 15:30 – 17.00 uur.

Voor meer informatie hierover en opgave voor beide bijeenkomsten kunt u terecht bij Jonneke van de Kamp via vandekamp@connekt.nl

Tot 18 november 2015 kunnen er vragen worden gesteld over de prijsvraag. De inschrijving mag ingeleverd worden tot 30 november 2015.

50 miljoen minder wegkilometers

De actie Cross Chain Control Centers vanuit de Topsector Logistiek heeft als doelstelling om in 2020 in Nederland te beschikken over 15 Cross Chain Control Centers, waarmee 50.000 ton kg CO₂ en 50 miljoen wegtransportkilometers vermeden worden. In 2020 dragen ketenregie-activiteiten vanuit 4C 1,8 miljard bij aan het bruto binnenlands product.

 

Reageer op dit artikel