nieuws

Chrysal implementeert wereldwijd ERP Microsoft Dynamics AX

Supply chain

Drie Europese vestigingen en het hoofdkantoor in Naarden van Chrysal, bekend van verzorgingsproducten voor bloemen en planten, zijn onlangs live gegaan met ERP van Microsoft Dynamics AX. De overige zes internationale vestigingen van het Nederlandse bedrijf maken binnen twee jaar de overstap naar de nieuwe ERP-software.

Chrysal implementeert wereldwijd ERP Microsoft Dynamics AX

De recent afgeronde implementatie van het ERP van Microsoft Dynamics AX, die uitgevoerd werd door HSO, is de opmaat voor een nieuwe gecentraliseerde ICT-aanpak van Chrysal. De producent van verzorgingsproducten voor bloemen en planten wil met de nieuwe ERP-software namelijk de efficiëntie vergroten en de onderlinge samenwerking tussen vestigingen verbeteren.

Beter afstemming

De tien wereldwijde vestigingen maakten tot voor kort allemaal gebruik van verschillende standalone systemen. Met de overgang naar het ERP-pakket van Microsoft Dynamics AX en de geïntegreerde WMS oplossing van Dynamics Software benut Chrysal volgens eigen zeggen de voordelen van een uniforme manier van werken. Zo kunnen de voorraden in de gehele supply chain van de verzorgingsproducten beter afgestemd worden op de verschillende internationale markten en komt er meer transparantie in de processen.

Hoofdkantoor dient als basis

Oliver Schaapherder, ICT-manager bij Chrysal, licht toe: “Naast Europa zijn we gevestigd in landen waar bloemen gekweekt of afgezet worden, zoals Kenia, Colombia, de Verenigde Staten en Japan. De nieuwe opzet zorgt ervoor dat alle vestigingen op een uniforme manier gaan werken, waarbij de ontwikkelde template, gebruikt bij de implementatie van het Nederlandse hoofdkantoor, als basis dient.”

Processen ondersteunen

De implementatie-aanpak van HSO zorgde er volgens Schaapherder voor dat Chrysal al snel snapte hoe de nieuwe ERP het meest effectief kon worden ingezet. “HSO doorgrondde onze wensen als producent, zij zagen hoe Microsoft Dynamics AX onze processen zo goed mogelijk kon ondersteunen.”

 

Reageer op dit artikel