nieuws

Infor betaalt 675 miljoen dollar voor cloud-gigant GT Nexus

Supply chain

Infor betaalt 675 miljoen dollar voor cloud-gigant GT Nexus
Charles Phillips, CEO van Infor zegt over de overname van GT Nexus: “Infor en GT Nexus zullen gezamenlijk klanten voorzien van inzicht in hun supply chains om de productie te beheren. Daarnaast kunnen ze opgeslagen en getransporteerde goederen monitoren."

ERP-softwarebedrijf Infor betaalt 675 miljoen dollar de overname van GT Nexus, ‘s werelds grootste cloud-gebaseerde zakelijke netwerk. De transactie is gisteren bekendgemaakt en zal na goedkeuring van de regelgevende instanties binnen 45 dagen zijn afgerond.

Infor, bekend van talloze overnames als die van SSA (Baan) en Lawson, meldt dat ongeveer 25.000 bedrijven, waaronder zes van de top tien logistieke dienstverleners en dertig wereldwijde financiële instellingen, gebruik maken van het cloud-platform van GT Nexus. Deze bedrijven beheren jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan goederen met behulp van het cloud-gebaseerde zakelijke netwerk van het Amerikaanse softwarebedrijf. Klanten zijn onder andere: Adidas, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Home Depot, Levi Strauss & Co., Maersk, Pfizer, Procter & Gamble en UPS.

Zendingen naar dc’s optimaliseren

GT Nexus biedt een wereldwijd cloud-ordersysteem aan dat zorgt voor de coördinatie van bestellingen tussen partners. Om aan de vraag te voldoen kunnen bedrijven in de productie-, mode-industrie en detailhandel met leveranciers via het systeem samenwerken om zendingen naar klanten, distributiecentra en retail outlets te beheren en optimaliseren. De cloud is ontworpen om deze samenwerking mogelijk te maken.

Supply chain visibility verhogen

Met de overname van de cloud specialist wil de ERP-reus inspringen op de trend van contractproductie, waarbij steeds meer verschillende producenten nauw samenwerken aan de productie van één product. De verschuiving naar contractproductie verplaatst ook de werkvloer buiten het ERP-systeem van de merkeigenaar in de richting de ERP-oplossingen van toeleveranciers, waarvan een groot aantal bestaande Infor-klanten zijn. Dit vereist dan ook een gemeenschappelijke cloud voor coördinatie en moet de supply chain visibility van bedrijven vergroten, verklaart Infor.

Specialisatie en snelheid

“Infor en GT Nexus zullen gezamenlijk klanten voorzien van inzicht in hun supply chains om de productie te beheren. Daarnaast kunnen ze opgeslagen en getransporteerde goederen monitoren,” aldus Charles Phillips, CEO van Infor. Volgens de topman van het ERP-softwarebedrijf moeten in wat hij noemt complexe, high velocity supply chain, alle partners weten wat besteld is, wanneer een product gemaakt is, of de bestelling aangepast is en of de douaneformaliteiten zijn afgehandeld. “De behoefte aan specialisatie en snelheid verplaatsen daarom de toekomst van productie richting de commerce cloud.”

Samenwerking verbeteren

Volgens Infor wordt GT Nexus het ordersysteem voor de gehele productieketen en het master record (bronbestand) van bestellingen via meerdere partners. Door het supply chain management platform te koppelen aan het eigen ERP-systeem moeten klanten van Infor straks beter kunnen samenwerken met partners.

Reageer op dit artikel