nieuws

Driehonderd bedrijven over op palletlabel

Supply chain

Driehonderd bedrijven over op palletlabel

Snel gaat het niet. Toch stapt de food- en drogisterijsector langzaam maar zeker over op het GS1 palletlabel en verzendbericht. De nieuwste toetreder is De Kroes in Almere.

Met levensmiddelengroothandel De Kroes er bij kunnen nu in totaal 300 leveranciers hun goederen leveren aan retail dc’s met het GS1-label in combinatie met het verzendbericht. Kroes kreeg bij dit proces – om volgens sectorafspraak in de levensmiddelen- en drogisterijsector te leveren – hulp van het distributiecentrum van Detailresult. Van het totale palletvolume is nu 67 procent voorzien van het GS1-Leverbewijs.

Versnelling van losproces

De retailsector roept al jaren, via de standaardiseringsorganisatie GS1, om versnelling van het losproces bij dc’s met behulp van het palletlabel. Dagelijks vinden miljoenen zendingen plaats tussen industrie en handel . Het GS1-label brengt de administratieve stroom volledig in lijn met de goederenstroom. Door het scannen van het GS1-label en het op tijd versturen van het verzendbericht kost het ontvangst van homogene pallets minder tijd en is direct bekend wat er is geleverd.

Langzaam maar gestaag

In 2013 zijn supermarktketens hun leveranciers gaan begeleiden om sneller te kunnen lossen bij distributiecentra. Dit doen de retailformules door aan hun leveranciers te vragen gebruik te maken van SSCC-codes op de labels. De ambitie is dat alle supermarktketens en hun voornaamste leveranciers het GS1-label en verzendbericht gebruiken voor het ontvangen van goederen in distributiecentra. Het scannen van logistieke barcodes moet net zo vanzelfsprekend worden als het gebruik van barcodes aan de kassa. GS1 ziet een gestage groei. Eind vorig jaar stond de teller op 242 deelnemende leveranciers. Nu dus op 300.

Lees meer: De never ending story van het GS1 palletlabel

Reageer op dit artikel