nieuws

Kledinggigant PVH huurt 60.000 m2 dc-ruimte in Venlo

Supply chain

Kledinggigant PVH huurt 60.000 m2 dc-ruimte in Venlo

De Amerikaanse kledinggigant Phillips-Van Heusen (PVH) wordt de eerste huurder van de e-commerce Logistic Campus op Trade Port Noord in Venlo. Het concern achter de modemerken Tommy Hilfiger en Calvin Klein huurt 60.000 vierkante meter distributieruimte in de nog in aanbouw zijnde campus.

Met het aantrekken van PVH is de zogenaamde VE-Commerce Logistic Campus, die een omvang krijgt van in totaal 140.000 vierkante meter, voor de daadwerkelijke oplevering al goed gevuld.

Grootste dc van Nederland

In maart maakte de Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar Groep Heylen bekend dat het op Trade Port Noord in logistieke hotspot nummer 1 Venlo een mega-distributiecentrum (annex campus) gaat bouwen dat tegelijk ook behoort tot een van de grootste dc’s van Nederland.

Expansie PVH

PVH laat vandaag weten dat vestiging in de logistieke campus van Groep Heylen in Venlo mede wordt ingegeven door de vergaande expansie die de multinational de komende jaren denkt te realiseren. Ook ontstaat volgens het modeconcern achter de bekende ondergoed- spijkerbroekmerken Tommy Hilfiger en Calvin Klein nu de mogelijkheid om oudere distributiecentra in de omgeving van Venlo te consolideren en onder te brengen in een nieuw modern distributiecentrum zodat logistieke processen kunnen worden verbeterd.

Overname Warnaco

In het kader van deze consolidatie hevelde PVH al in een eerder stadium activiteiten voor Tommy Hilfiger in het distributiecentrum op Borchwerf II bij Roosendaal over naar Venlo. Het dc op Borchwerf II was van modebedrijf Warnaco, dat PVH begin 2013 overnam. In dit dc vinden nu nog altijd de warehousing activiteiten plaats voor de modelijn Calvin Klein.

Flexibele units

PVH verklaart vandaag dat vestiging op de nieuwe logistieke campus in Venlo het bedrijf het voordeel biedt om flexibel te schakelen tussen de beschikbare units in het pand. Wat ook een rol speelde voor de toekomstige vestiging op Trade Port Noord is de goede ligging van het bedrijventerrein ten opzichte van multimodale transportstromen en de korte afstand tot de Europese knooppunten van grote pakketdiensten als DHL, PostNL en UPS.

Mega dc Michael Kors

Niet ver van waar PVH zich gaat vestigen is ook een andere Amerikaanse kledinggigant, Michael Kors, recent gestart met de bouw in eigen beheer van een enorm Europees distributiecentrum van 100.000 vierkante meter. Vanuit dit dc worden de winkels en de online bestellingen uit heel Europa straks afgehandeld.

750 nieuwe banen

De oplevering van het collaborative warehouse, waar PVH 60.000 vierkante meter van gaat huren, staat gepland voor april volgend jaar. De totale kosten voor de nieuwbouw bedragen tachtig miljoen euro. Eenmaal verhuurd moet de investering uiteindelijk goed zijn voor ruim 750 nieuwe banen in de regio Venlo.

DSV breidt ook uit

Logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo is op dit moment booming want naast Michael Kors en PVH is ook – bewoner van het eerste uur – DSV onlangs gestart met een forse uitbreiding van de opslagcapaciteit en onlangs nog liet medisch technologiebedrijf Stryker weten dat het huidige magazijn op TPN met 9.600 vierkante meter wordt uitgebreid.

Prologis wil uitbreiden

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis heeft onlangs een op eigen risico gebouwd distributiecentrum van 36.000 vierkante meter opgeleverd en er bestaan plannen bij het beursgenoteerde Amerikaanse vastgoedbedrijf om dit dc uit te breiden tot 200.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel