nieuws

Flextronics beheert supply chain met real-time software

Supply chain

Flextronics beheert supply chain met real-time software
Supply chain managers kunnen door het werken met touch screens de situatie realtime beheren in geval van calamiteiten.

Flextronics gaat met real-time supply chain software Flex Pulse haar complexe wereldwijde netwerk van 14.000 leveranciers beheren.

Flextronics ontwerpt, produceert en levert producten voor andere bedrijven zoals voor Apple, Microsoft en Ford Motors. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe software hen helpt om potentiële problemen met leveranciers te identificeren zodat via een omweg de productie en levering door kan blijven gaan. Dat meldt The Wall Street Journal.

Lokale managers beslissen

Sommige bedrijven kiezen ervoor om via een control tower hun supply chains aan te sturen. Flextronics doet dit niet en wil dat het hele bedrijf over dezelfde informatie kan beschikken en laat de beslissingen aan de lokale managers over.

Interactieve kaart

Flextronics heeft zelf real-time collaboration software ontworpen genaamd Flex Pulse, dat supply chain data naar grote interactieve touch-screen displays in fabrieken computers, tablets of mobiele apparaten kan versturen. In geval van calamiteiten kunnen de medewerkers op locatie direct alle leveranciersdata op een interactieve kaart zien door deze aan te raken en in te zoomen. Indien nodig kan er een videoconferentie met de fabriek in dat gebied vanaf het scherm worden geleid.

Snelheid en transparantie

Het bedrijf is meer dan twee jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van de software. Vanuit verschillende systemen is de data geïntegreerd, zoals voorraadmonitoring, productie, kwaliteit en outbound transport. Het nieuwe systeem biedt het bedrijf meer inzicht en transparantie in haar supply chain. Ook heeft Flex Pulse meer efficiency gebracht en snelheid. Het helpt bovendien supply chain risico’s te beperken.

Reageer op dit artikel