nieuws

Groen licht voor planningstool Nextlogic

Supply chain

Groen licht voor planningstool Nextlogic

Nextlogic en het Havenbedrijf Rotterdam gaan de intelligente planningstool BREIN bouwen. Quintiq krijgt de opdracht.

De planningstool BREIN zal vanaf 2017 terminal- en depot slots in de Rotterdamse haven neutraal toewijzen. De tool maakt een integrale planning en houdt rekening met actuele wijzigingen.

Toename overslag

Een tool die door de toenemende overslag noodzakelijk is meent Emile Hoogsteden van het Havenbedrijf Rotterdam.  “Vorig jaar is de overslag met 5,8 procent gestegen en ook in de eerste maanden van dit jaar zet de groei door. De afhandeling van binnenvaartschepen kan en moet efficiënter en de inzet van de planningstool BREIN  is een grote stap voorwaarts.”

Nextlogic

BREIN is een product van Nextlogic. Nextlogic is een gezamenlijk initiatief van vertegenwoordigers van barge operators, zeehaventerminals, depots, rederijen en inland terminals, samen met Havenbedrijf Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Nextlogic richt zich op het reduceren van inefficiënties in de containerbinnenvaart, om groei mogelijk te maken én te stimuleren.

De bouw van planningstool BREIN zal in 2015 starten en een groot deel van 2016 in beslag nemen. Begin 2017 is een grootschalige praktijkproef gepland.

Reageer op dit artikel