nieuws

Wat zijn de beste e-commerce bedrijven?

Supply chain

Wat zijn de beste e-commerce bedrijven?

Emerce publiceert jaarlijks de Emerce 100. Een uitgave waarin staat hoe de prestaties van bedrijven actief in de e-commerce zijn beoordeeld. De redactie van Logistiek.nl licht de e-fulfilment bedrijven en de opleiders er even uit.

Dit jaar verschijnt de Emerce 100 voor de tiende keer. Het onderzoek bestaat uit een imago-onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction en is verrijkt met andere relevante marktdata. De Emerce 100 beperkt zich niet tot slechts 100 bedrijven. Dit jaar staan er 279 bedrijven en kennisinstellingen in. Dat komt omdat e-commerce een groeiende markt is waarin nieuwe specialismen en dus aanbieders ontstaan.

Uitsplitsing distributie en warehousing

Emerce koos er dit jaar voor om de e-fulfilment bedrijven uit te splitsen in distributie en warehousing. De distributeurs scoren zonder uitzondering gelijk aan of beter dan vorig jaar. Het Belgische bpost scoort het beste met 7,5 sterren, gevolgd door UPS en DHL (beide 7 sterren). Nieuw in het overzicht zijn GLS en DPD. Ook bij de warehouses zijn er betere rapportcijfers dan bij de vorige editie, met als nieuwe naam in de lijst S&H Productfulfilment dat direct 8 sterren krijgt. Nic. Oud neemt positie twee in met 7,5 sterren, gevolgd door Docdata met 7 sterren.

Opleidingen en trainingen

Bij de opleidingen en trainingen op e-commerce gebied zijn er dit jaar elf kennisinstellingen die de lijst hebben gehaald. Vorig jaar waren er dat nog veertien. Opvallend is dat Rotterdam School of Management, vorig jaar 7 sterren, niet in de lijst terug komt. De best gewaardeerde opleidingen zijn SRM, Boertien Vergouwen Overduin en Frankwatching met 7,5 sterren, waarbij Frankwatching nieuwkomer in de lijst is. Op positie vier staat Nyenrode met 7 sterren, de hoogst scorende universiteit in het lijstje. Vooral de knowhow en betrouwbaarheid wordt gewaardeerd bij deze Business Universiteit.

Masterclass E-commerce

Logistiek Academy organiseert in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een tweedaagse Masterclass E-commerce (29 en 30 juni). Vorig jaar werd deze opleiding door cursisten gewaardeerd met een 8. De Bijenkorf en Fulfilment Solutions geven tijdens deze opleiding een inkijkje in hun e-fulfilment strategie.

Reageer op dit artikel