nieuws

Ervaren retailers vertellen over e-fulfilment

Supply chain

Ervaren retailers vertellen over e-fulfilment

De groei van e-commerce biedt online retailers complexe logistieke uitdagingen. Efficiëntie en snelheid zijn belangrijke drivers in het logistieke proces. Tijdens de vakdag Logistiek & E-commerce, op 16 juni in Almere, vertellen Bol.com, Wehkamp, O’Neill en Heineken hoe zij het logistieke proces hebben ingericht en welke hobbels ze hebben overwonnen.

Bol.com streeft er naar om een brede winkel neer te zetten met een zo compleet mogelijk aanbod voor de consument.Operations directeur Huub Vermeulen van Bol.com gaat in op dit Plaza-model. Hoe worden de strategische processen bestuurd en wat betekent dit voor de organisatie?

Bouw dc Wehkamp.nl

Andries van Daalen van Wehkamp.nl geeft een update over de bouw van het geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle dat komende zomer wordt opgeleverd. Het pand krijgt bijna 480.000 picklocaties waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee wordt het distributiecentrum voor Wehkamp.nl naar eigen zeggen het grootste geautomatiseerde dc ter wereld voor online retail.

Digitaal retourproces

Martijn van Egmond is Europees e-commerce manager bij O’Neill. Het surfmerk heeft onlangs een digitale retourproces opgezet en tijdens Logistiek & E-commerce zal Van Egmond de eerste resultaten presenteren. O’Neill belevert Europa vanuit het dc in Oldenzaal.

Keynote Heineken

Naast de keynote van Sebastiaan Berkvens, head of e-commerce/CRM Manager Marketing Heineken Nederland zijn er diverse parallelsessies.

Leren over e-commerce

E-commerce lijkt verraderlijk simpel maar is een heel andere manier van zaken doen. Om E-commerce te laten slagen is veel nodig. Wilt u leren hoe u e-commerce in uw logistieke strategie kunt verankeren? Meld u dan aan voor de Masterclass E-commerce van Logistiek Academy in samenwerking met Nyenrode. Onder meer cases van Fulfilment Solutions en de Bijenkorf komen in deze tweedaagse opleiding (29 en 30 juni) aan bod.

 

 

Reageer op dit artikel