nieuws

SCM-studie Groningen ontvangt predicaat ‘topopleiding’

Supply chain

SCM-studie Groningen ontvangt predicaat ‘topopleiding’

De masteropleiding Supply Chain Management van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is in de Keuzegids 2015 te boek gesteld als de beste opleiding op dit gebied. Studenten beoordelen jaarlijks in totaal 750 universitaire studies.

Naar het oordeel van de studenten op de verschillende universiteiten in dit land zijn 82 opleidingen goed genoeg om het predicaat ‘topopleiding’ op te mogen spelden. De masteropleiding SCM van de RUG hoort daar ook bij en dat levert de studie een unieke positie op. De analyse geeft aan, dat de studenten hun waardering uitspreken over de academische vorming en de inhoud van het programma van de Groningse master.

Opleiding is paar jaar oud

Hoogleraar Iris Vis, tevens programmadirecteur van de opleiding, is buitengewoon trots met dit resultaat.”Fantastisch dat we dit hebben bereikt met een volledig nieuw ontwikkelde opleiding, die is gestart in 2012. We praten hier veel over met studenten, docenten en leden van onze Raad van Advies. Op die manier zijn we in een continu verbeteringsproces terecht gekomen zowel op vakinhoudelijk gebied als op programmaniveau.”

Ook Manda Broekhuis, universitair hoofddocent en programmacoördinator, is opgetogen over de uitverkiezing. “In het afstudeertraject zoeken we naar de juiste koppeling tussen studenten en bedrijven, zodat er onderzoeksvragen op tafel komen die relevant zijn en zorgen voor valorisatie van de ontwikkelde kennis.” Diverse studenten zijn nauw betrokken bij de innovatieprojecten van Dinalog, bijvoorbeeld over e-commerce, distributienetwerken van LNG en het omgaan met verstoringen in de supply chain.

Inspiratie uit Raad van Advies

Studenten spreken hun waardering uit over de opleiding, omdat veel aandacht wordt besteed aan de huidige ontwikkelingen in supply chain management in diverse sectoren (productie, distributie als dienstverlening) – ontwikkelingen die zowel in Nederland als op een globaal niveau plaats vinden. Met behulp van gastcolleges, congressen en gaming is binnen de opleiding veel tijd ingeruimd voor toetsing met de praktijk. Ook de Raad van Advies speelt daarin een belangrijke rol met als leden: Andries van Daalen (Wehkamp.nl), Rene Heller (AT Kearney) Jan Egbertsen (Havenbedrijf Amsterdam) en Kees-Jan van Wees (FrieslandCampina).

Lees hier meer over de Keuzegids 2015

Reageer op dit artikel