nieuws

CB investeert in snelle databaseondersteuning

Supply chain

CB investeert in snelle databaseondersteuning

Bij het snel creëren van overzichten en rapporten krijgt CB nu ondersteuning van de Oracle 12c database als de Exalytics hardware van dezelfde leverancier. De investering was volgens CB directeur Ronald Janssen nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar snelheid van leveren, zowel van de bestelde producten als van overzichten voor intern analytisch gebruik.

De opmerking van Janssen over de grotere behoefte aan een systeem dat snel informatie kan aanleveren, werd gedaan tijdens een persmoment bij de logistiek dienstverlener. Op de site van Automatiseringgids is te lezen hoe groot de nood is geworden: “We hebben te maken met krimpende tijdvakken, waarin we al onze bezigheden moeten uitvoeren. Klanten bestellen een boek en dan verwachten ze dat dat binnen korte tot zeer korte tijd wordt toegestuurd”, zegt directeur Ronald Janssen van CB. Tegenwoordig is het al zo, dat een bestelling die voor 23:15 uur is ontvangen, de volgende dag geleverd wordt. Of het nu om in het magazijn gereed liggende boeken gat of om uitgaven die via printing on demand worden vervaardigd.

Analyses van orders en gebeurtenissen

Het belang van Engineered Systems en het vertalen van Big Data naar waardevolle informatie voor klanten van CB, via CB’s platform ‘Analytics’, neemt toe. Het maakt voor CB niet uit om welk product het gaat, de informatie en de overzichten die dienen als analysemateriaal, moet er snel zijn. “Snelheid is van het grootste belang, niet alleen als het gaan om de uitvoering van een order maar ook wanneer je wilt weten wat er allemaal is gebeurd. Dan kom je bij de analytics terecht, een proces dat vroeger rustig een paar weken in beslag kon nemen. Daar hoef je nu niet meer mee aan te komen, als we een vraag hebben dan moet daar echt binnen hooguit een paar seconden een antwoord op komen”, zegt Emiel van Bockel, manager Information Services bij het CB op de site van Automatiseringgids.

Testen met verkoophistorie

Van Bockel had daarom als een van de belangrijkste eisen aan het nieuwe systeem dat CB het merendeel van de queries binnen zeer korte tijd zou kunnen uitvoeren. En om dat te testen besloot de logistiek dienstverlener om de verkoopcijfers van de laatste vijftien jaar in een database te stoppen en daar de gewenste queries op los te laten. Dat leverde het gewenste resultaat.

Overzichten op meerdere devices

De overzichten waarover CB nu beschikt zijn in te zien via meerdere apparaten, van de standaard desktop computer tot op mobiele apparaten.

Logistiek Live

De route van Consafe Logistics doet tijdens het event Logistiek Live op 15 oktober CB in Culemborg aan. Tijdens een rondgang door het bedrijf wordt ingegaan op de implementatie van software en de resultaten daarvan.

Reageer op dit artikel