nieuws

Technotape verviervoudigt omzet bij gelijke voorraadwaarde

Supply chain

Technotape verviervoudigt omzet bij gelijke voorraadwaarde

Begonnen als toeleverancier voor foto-ontwikkelcentrales, heeft Technotape in Baarn zich ontwikkeld tot internationaal groothandel in trendgevoelige fotoproducten. Het assortiment is inmiddels verdubbeld naar 3.000 SKU’s. Met nieuwe software bracht het bedrijf zijn voorraadbeheer op orde.

De toename in het assortiment maakt het voor Technotape onmogelijk om nog lager enkel met gezond verstand en simpele spreadsheets de voorraden onder controle te houden, vertelt managing director Bonne Klein Woolthuis. Door de invoering van Slim4, een softwaresysteem voor het optimaliseren van voorraden, kan het bedrijf beter inspelen op trends en pieken in de klantvraag. Bij een omzetstijging van 400 procent, bleef de voorraadwaarde op gelijke hoogte.

Met de nieuwe software is de groothandel kritischer gaan kijken naar de juiste bestelmomenten. Een groot deel van de producten wordt ingekocht vanuit het Verre Oosten. “Met de ordergenerator in Slim4 hebben we helder inzicht in de bestelmomenten per leverancier. We voegen nu artikelen toe aan sommige orders die bij een normale min/max-berekening waarschijnlijk nog niet besteld zouden zijn.”

Doel nog niet bereikt

Door een betere inschatting van de toekomstige vraag en het hierop afstemmen van voorraden is de leverbetrouwbaarheid bij het bedrijf met 12 procent toegenomen. Het doel van 98 procent voor de AA-artikelen is echter nog niet bereikt, vertelt Klein Woolthuis. “Dit ligt vooral aan de grilligheid waarmee sommige toeleveranciers leveren.”

Reageer op dit artikel