nieuws

Sandvik start fase twee supply chain optimalisatie

Supply chain

Sandvik start fase twee supply chain optimalisatie

Sandvik heeft een eerste supply chain optimalisatietraject afgerond en is direct gestart met een tweede fase. Dat heeft de Zweedse industriële groep bekend gemaakt. Het bedrijf beschikt over een aanwezigheid in 130 landen, maar het zwaartepunt van de reorganisatie, zoals deze toch wel genoemd kan worden, ligt in Europa. Elf productielocaties zijn in 2013 en 2014 gesloten.

Het doel van Sandvik is om aan het eind van 2016 het aantal productielocaties te hebben teruggebracht van 150 naar 125. In 2013 en 2014 werden er elf locaties gesloten, in fase twee dienen dit er nog eens tien te zijn, vooral in Europa.

‘Verminderen productielocaties, kosten verlagen’

Sandvik omschrijft de reductie van sites als een optimalisatie van haar eigen supply chain en zegt voordelen te zien. Olof Faxander, CEO bij het bedrijf, in een verklaring: “Door het aantal productielocaties te verminderen, zullen we efficiënter kunnen werken en kosten kunnen verlagen. Ook zal de flexibiliteit toenemen. Het is essentieel dat we ons aanpassen aan een veranderende wereld, waarin de mogelijkheid om  snel te kunnen reageren cruciaal is voor toekomstig succes van Sandvik.”

Logistieke verbetertrajecten

Logistiek gezien zijn er in 2013 ook al de nodige zaken in gang gezet. Hierover heeft op deze website eerder een artikel gestaan. Sandvik gaf destijds uitleg over de verbetertrajecten waar het mee bezig was. Dit artikel uit april 2013 is hier te vinden. .

Reageer op dit artikel