nieuws

Cadran wint award voor handelsmodule in ERP

Supply chain

Cadran wint award voor handelsmodule in ERP

Het Nederlandse consultancybureau Cadran Consultancy heeft tijdens een bijeenkomst in Denver een Oracle Partner Award gewonnen voor de beste Vertical Industry Solutions. Het gaat om een ERP-module waarmee bedrijven als Amtrada Holding in Amsterdam slimme prijs- en leverafspraken kunnen maken om meer rendement uit handel te halen.

Cadran levert logistieke software en ERP van Oracle JD Edwards aan productie en handelsbedrijven. De Commodity Trading & Risk Management (CTRM)-module is door Cadran ontwikkeld als addon op het ERP-pakket  voor bedrijven die handel drijven in grondstoffen.

“Op de JD Edwards Summit in Denver waren 668 verschillende deelnemers uit 33 landen aanwezig”, vertelt Ed Pieters, directeur van Cadran Consultancy. “Het is een enorme eer dat onze CTRM-module tot beste branche oplossing is verkozen.”

Meer rendement uit handel

Amtrada Holding in Amsterdam, dat handelt in cacao, koffie en noten, is één van de klanten die met de CTRM-module werkt. “Waar normaliter orders tegen een vaste prijs op een vaste datum worden geleverd, is het in- en verkoopproces bij ons juist heel variabel”, vertelt IT-manager Franka Seijbel van Amtrada. “Zo kan het voorkomen dat de goederen al geleverd zijn, maar de prijs nog vastgesteld moet worden. Als je slimme afspraken maakt, kun je meer rendement uit de handel halen.”

Reageer op dit artikel