nieuws

Bol.com kiest nieuwe EDI-dienstverlener voor communicatie met leveranciers

Supply chain

Bol.com kiest nieuwe EDI-dienstverlener voor communicatie met leveranciers

Webwinkel bol.com heeft voor de uitwisseling van logistieke berichten met toeleveranciers een nieuwe EDI-dienstverlener toegevoegd. SRC gaat de online retailer ontzorgen bij nieuwe EDI-aansluitingen.

Bol.com voert een assortiment van ruim negen miljoen artikelen. Met de leveranciers die grote volumes leveren en waarmee dus veel logistieke berichten (bestellingen, pakbonnen, facturen, etc.) worden uitgewisseld, is een EDI-verbinding opgezet. Voor het beheren en technisch ondersteunen van dit EDI-berichtenverkeer heeft bol.com een nieuwe dienstverlener geselecteerd, SRC System Integrators uit Hoorn. Dit is ter aanvulling op de bestaande EDI-dienstverleners.

Ontzorgen

“Wij zullen bol.com meer gaan ontzorgen”, vertelt directeur Arjan Sloot van SRC. “We leveren niet alleen de technische infrastructuur, we zorgen ook dat nieuwe leveranciers op een goede manier worden aangesloten. Dit vereist de nodige afstemming, onder andere over de specificaties van de EDI-berichten. Ook zorgen we voor het testen en het verwerken van de testresultaten.”

Centrale spil in de communicatie tussen bol.com en zijn toeleveranciers is een supply chain portal, geleverd door softwareleverancier Incore. Deze verwerkt logistieke en financiële berichten, in EDI maar ook in andere formaten, en vertaalt deze naar het backendsysteem van bol.com. Ook de berichten de andere kant op, van bol.com naar leveranciers, verlopen via deze portal.

Reageer op dit artikel