nieuws

Meer transparantie voor IDS door BI-software

Supply chain

Meer transparantie voor IDS door BI-software

Logistiek dienstverlener IDS is gestart met het maken van dynamische rapporten met behulp van Business Intelligence software van Qlik Sense. De software moet zorgen voor meer transparantie voor IDS en haar klanten.

Als 4PL dienstverlener heeft IDS geen wagenpark of magazijn maar adviseert het bedrijf haar klanten over hoe supply chain processen efficiënter te laten verlopen. Hierdoor nemen de directe en indirecte kosten voor de klanten af.

Trends en afwijkingen opsporen

Transparantie is belangrijk voor IDS. Met behulp van de BI-software van Qlik Sense kunnen kosten, prestaties en het transport van goederen gemakkelijk worden gevisualiseerd. Zo kan IDS nieuwe trends en afwijkingen in de gegevens opsporen en de bedrijfsstrategie daarop aanpassen. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie en het concurrentievermogen van de klanten van IDS, ook de stroom van informatie en transparantie in de processen binnen IDS verbeteren.

Storytelling functie

Bij de beslissing voor een visualisatie tool lag de focus vooral op gebruiksgemak en dynamische rapportage. Qlik Sense beschikt over intuïtieve bediening en een drag-and-drop functie. Verder is het mogelijk om met bestandsindexeringen direct verbanden te identificeren tussen gegevens. Bovendien kunnen gebruikers de resultaten en prestaties met behulp van de ingebouwde storytelling functies doorgeven. Klanten krijgen direct inzicht in het dashboard en kunnen realtime vragen stellen.

“Qlik Sense voldoet precies aan onze verwachtingen en die van onze klanten, het is eenvoudig om rapporten te maken en actief te visualiseren. Het geeft gebruikers diep inzicht in hun gegevens en het bijhouden van hun logistieke processen met behulp van een gebruikersinterface die eenvoudig en intuïtief is, “zegt Paul van der Burg, directeur van IDS. “In aanvulling op de gegevens van onze klanten, kunnen we ook onze eigen prestaties analyseren met Qlik Sense. De software creëert een win-win situatie voor onze klanten en logistieke dienstverleners. “

Reageer op dit artikel