nieuws

McGregor kiest voor BI uit de cloud

Supply chain

McGregor kiest voor BI uit de cloud

McGregor Fashion Group gaat haar activiteiten op het gebied van Business Intelligence (BI) uitbesteden aan het bedrijf Inergy. Beide partijen kwamen een contract voor vier jaar overeen. Het modebedrijf gaat gebruik maken van de dienst Cloud BI Services. Dit moet McGregor helpen bij het realiseren van de e-commerce strategie.

McGregor Group, waaronder de kledingmerken Gaastra en Adam vallen, gaat voor haar managementinformatie en operationele informatie gebruik maken van Inergy’s Cloud BI Services. Op basis van (transactie)gegevens uit Microsoft Dynamics AX for Fashion en diverse aanvullende bronsystemen genereert Inergy stuurinformatie voor het management in de vorm van rapportages en dashboards.

BI helpt bij uitrollen e-commerce stratgie.

“Een actueel en goed inzicht maakt dat we veel kort cyclischer en dichter op de bal kunnen spelen waar het gaat om inkoop van collecties, optimaliseren van voorraden en het aansturen van onze wholesale- en retail activiteiten”, aldus Hans Platschorre, CFO bij McGregor Group. “Daarnaast, en daar is het ons uiteindelijk om te doen, gaat Cloud BI ons helpen bij het realiseren en uitrollen van e-commerce en onze omnichannel strategie.”

Ontzorgen

Inergy biedt McGregor functionaliteit, performance, flexibiliteit en een korte time-to-market. “Met meer dan 350 manjaar kennis en ervaring op het domein van Business Intelligence kunnen wij onze klanten echt ontzorgen. Wij garanderen de beschikbaarheid en continuïteit van strategische informatie en analytics zonder dat zij daarvoor zelf grote investeringen in specialistische kennis en in dure infrastructuur hoeven doen”, aldus JanKees Lampe, CMO van Inergy. Inmiddels bied het bedrijf ook Cloud services voor unstructured data en data discovery. “We zijn er trots op met onze services een bijdrage te kunnen leveren aan McGregor’s ambitie en succes.”

Nieuw dc in maart klaar

McGregor bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Waalwijk. Het modeconcern, dat nu nog vanuit drie dc’s werkt, verwacht in maart vanuit het nieuwe pand operationeel te zijn.

Lees ook: Breng uw logistiek in acht stappen naar de cloud

Reageer op dit artikel