nieuws

Bons & Evers kiest wereldwijd ERP

Supply chain

Bons & Evers bestaat uit een groep productiebedrijven met verschillende logistieke grondvormen. Onder begeleiding van adviesbureau KPMG startte het bedrijf een ERP-selectietraject dat uitliep op een vergelijk tussen SAP en Microsoft Dynamics AX.

Bons & Evers kiest wereldwijd ERP

Bons & Evers heeft in Nederland twee dochterbedrijven LDM Brass in Drunen en B&E Metaalperswerk in Borne, en verder productielocaties in Duitsland, Hongarije, Frankrijk en de VS. Na een evaluatie van de ERP-strategie concludeerde het bedrijf dat het ERP-landschap onvoldoende ondersteuning bood aan de veranderende marktvraag, en ging op zoek naar een nieuw pakket. “Om bedrijfsbreed slagvaardiger te worden de concurrentiepositie te verbeteren”, zegt IT-manager Bjorn Oude Nijhuis.

SAP versus Microsoft

Onder begeleiding van adviesbureau KPMG ging  Bons & Evers Groep op zoek naar een nieuw ERP-systeem. Uiteindelijk stonden er nog twee leveranciers op de shortlist: SAP en Microsoft. De keuze viel uiteindelijk op de laatste, op het pakket Microsoft Dynamics AX. Microsoft-partner Pulse mag de software leveren en implementeren.

Relevante ERP-informatie

“We hebben binnen onze groep productiebedrijven met verschillende logistieke grondvormen. Met Microsoft Dynamics AX kunnen we dit onderbrengen binnen één ERP-omgeving”, vertelt Oude Nijhuis. “We zagen met Microsoft Dynamics AX een nieuwe en verfrissende manier van werken. Het aanbieden van persoonlijke en relevante ERP-informatie gebeurt proactief in plaats van het op zoek moeten gaan naar informatie.”

De implementatie van het nieuwe ERP-systeem is inmiddels begonnen, als eerste bij LDM Brass in Drunen.

Reageer op dit artikel