nieuws

Albert Heijn gaat orderpicken in winkel

Supply chain

Albert Heijn gaat orderpicken in winkel

Albert Heijn test met orderpicken en afhalen in de winkel. De pilot duurt drie maanden en wordt uitgevoerd bij een franchisenemer.

Bij het zogenaamde storepick-concept worden de online bestelde boodschappen in de winkel verzameld, in plaats van in de centrale Home Shopping Centers van AH, meldt Distrifood.nl. Klanten kunnen sinds woensdag via AH.nl hun bestelling doen. Ze moeten eerst kiezen voor de winkel waar ze hun boodschappen willen ophalen. Vooralsnog kan dat alleen bij de vestiging van De Block in Maasland.

Servicevergoeding

Vervolgens kunnen ze hun boodschappen kiezen uit het in de winkel beschikbare assortiment. Er geldt voor bestellingen bij de vestiging van De Block geen minimumbesteding. Klanten betalen wel een servicevergoeding die varieert van €1 tot €3,50. Vanaf €70 worden er geen kosten in rekening gebracht. De bestelling kan na 16.00 uur de volgende dag bij de servicebalie van de betreffende winkel worden opgehaald.

Trendbreuk

De test is een breuk met het beleid van de pas opgestapte topman Sander van der Laan. Onzer zijn bewind was er enkel sprake van centraal orderpicken. Tot nu toe was bestellen bij AH.nl een heet hangijzer in de relatie tussen de formule en de franchisenemers.

Lees meer over Albert Heijn op Logistiek.nl.

Reageer op dit artikel