nieuws

W.E.C. Lines steekt ERP in nieuwe jas

Supply chain

W.E.C. Lines steekt ERP in nieuwe jas

Het Nederlandse W.E.C. Lines laat het zelfgebouwde ERP nabouwen, maar dan met een moderne jas. Voor deze klus heeft het softwareleverancier Thinkwise in de arm genomen. De maritieme transportorganisatie wil met de nieuwe ERP-versie in de toekomst ook sneller organisatorische aanpassingen kunnen doorvoeren.

De keuze van W.E.C. Lines zou op Thinkwise zijn gevallen omdat deze leverancier feitelijk het bestaande en door de maritieme transportorganisatie zelf ontwikkelde ERP-software kan vervangen door een moderne variant die zorgt dat het IT-pakket functioneel niet zal verouderen.

Live voor 1 januari 2016

De bouw van de ERP-omgeving is gestart en volgens Rob Stoffelsen van Thinkwise streven beide partijen naar een livegang voor 1 januari 2016.

Afscheid van Excel-bladen met managementinformatie

Het ERP in de nieuwe jas moet W.E.C. Lines in staat stellen tot het snel doorvoeren van aanpassingen en is voorzien van geïntegreerde managementinformatietools. Dat laatste zal ervoor zorgen dat de maritieme transportorganisatie niet langer hoeft te werken met aparte Excel-bladen met managementinformatie.

Agenten kijken via portal in ERP

W.E.C. Lines geeft haar agenten wereldwijd ook toegang tot het ERP. Het systeem geeft hen, via een webportal, inzicht in de geplande vaarten, zoals welk schip op welk moment in welke haven is. Voor het plannen van de logistieke stromen heeft de transportorganisatie eveneens een eigen systeem ontwikkeld.

Reageer op dit artikel