nieuws

Schavemaker besteedt EDI uit aan externe partij

Supply chain

Schavemaker besteedt EDI uit aan externe partij

Logistiek dienstverlener Schavemaker Logistics en Transport heeft het EDI-proces voor de eigen goederenstromen uitbesteed aan softwarebedrijf Copernicus. Schavemaker heeft de digitale gegevensuitwisseling met klanten uitbesteed om het zelf geen ervaring heeft met EDI.

Schavemaker Logistics en Transport heeft een breed aanbod aan (inter)nationale vervoersdiensten zoals staalvervoer, luchtvracht en groupage zendingen maar ook het vervoer van exceptioneel lange, brede, hoge of zware ladingen.

Marktleider in vervoer coils

Daarnaast is de logistiek dienstverlener gespecialiseerd in intermodaal vervoer naar Oost-Europa, hiervoor wordt gebruik gemaakt van binnenvaart en rail transport. Schavemaker is tevens een van de marktleiders in het vervoer van coils en het bedrijf biedt naast transport ook op maat gesneden logistiek, gericht op staalproducten.

Uitwisselen enorme hoeveelheid gegevens

Al deze goederenstromen gaan gepaard met het uitwisselen van een enorme hoeveelheid gegevens. Dat was voor Schavemaker reden om de gegevensuitwisseling met haar klanten te automatiseren. Omdat de logistiek dienstverlener zelf geen ervaring heeft met EDI is ervoor gekozen om dit proces uit te besteden aan Copernicus uit Hoofddorp. Een groot voordeel hiervan is ook dat investeringen in kostbare hardware en softwarelicenties en EDI opleidingen voor de medewerkers niet nodig zijn.

EDI is schaalbaar

Een van de voordelen van het zogeheten Managed EDI platform is de flexibiliteit en schaalbaarheid. Schavemaker verwacht van deze laatste mogelijkheid in de toekomst ook gebruik te kunnen maken om zijn EDI strategie te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel