nieuws

Gratis toegang voor beurs en uitgebreid lezingenprogramma

Supply chain

Gratis toegang voor beurs en uitgebreid lezingenprogramma

Twee dagen lang staan ICT aanbieders klaar om hun producten en diensten te tonen tijdens ICT & Logistiek. Maar er is ook een uitgebreid programma met interessante lezingen – niet alleen op ICT gebied.

Een niet onbelangrijk deel van het programma gaat zelfs over hele andere aspecten, die van belang zijn voor de logistieke bedrijfsvoering. Duurzaamheid is een element dat op verschillende manieren aan bod komt, onder andere met het lead and green programma van Connekt. Maar daarnaast ook stedelijke distributie en andere innovatietrajecten, die volop in de belangstelling staan. Verder vindt ook de voorverkiezingsronde plaats van de Logistiek Manager van het Jaar, waar vijf kandidaten zich zullen presenteren.

Innovatie en standaardisatie

Maar toch is ICT de rode draad in het totale programma. Vanuit de praktijk geeft Intergamma een caseverhaal over de implementatie van het Davanti MLS pakket. Op beide dagen is ook TLN aanwezig met een update over papierloos transport – een campagne waar de vervoerdersorganisatie in de afgelopen maximaal gas op geeft. Dat geldt ook voor GS1, die de beursbezoekers bij wil praten over het streven naar standaardisering van artikeldata waar retailers op aandringen. Verder pogen Dinalog en de Kamer van Koophandel het MKB aan te zetten tot een grotere innovatiedrang al dan niet ICT gerelateerd.
Op de eerste beursdag is er onder leiding van Walther Ploos van Amstel aan het einde van de dag nog een paneldiscussie. De logistieke kansen van nieuwe technologie staan centraal. Hoe kan logistiek zich vernieuwen met bijvoorbeeld 3-D printing?

Onderzoeksresultaten webwinkellogistiek

De tweede beursdag heeft ook lezingen in petto, die alleen die dag worden gehouden. Zo komt prof. Jack van der Veen uitleggen hoe en waarom logistiek managers zich moeten aanpassen aan de volatiliteit waar supply chains tegen aan lopen. Later op de dag geven prof. Sander de Leeuw (VU Amsterdam) en Nando van Essen een toelichting op de resultaten van een jaarlijkse onderzoek Global Webshop Logistics.
In het lezingenprogramma hebben verder diverse exposanten een plekje toegewezen gekregen om meer inhoudelijk hun pakketten en diensten voor het voetlicht te brengen. Onder meer staan op het podium: Slimstock, TomTom, Centric, Consafe, Exact, Cape, BP, Savoye en Goodman.

Bekijk hier het volledig lezingenprogramma

Reageer op dit artikel