nieuws

ASML, Unilever en Nabuurs delen best practices

Supply chain

ASML, Unilever en Nabuurs delen best practices

ASML, Unilever en Nabuurs leverden alle drie een logistieke topprestatie. Ze realiseerden vernieuwingen op het gebied van netwerkplanning, voorraadplanning of CO2-emissies. Wat maakte hun aanpak tot een succes? Lees het in een whitepaper exclusief voor lezers van Logistiek.nl.

Het European Supply Chain Forum heeft drie best practices beschikbaar gesteld aan Logistiek.nl. Het ESCF is een internationaal platform waarbij topbedrijven als Kühne + Nagel, Unilever, Philips en DHL zijn aangesloten en waar professionals in operations en supply chain management best-in-class practices met elkaar delen.

Drie topbedrijven

De drie best practices van logistieke topbedrijven Nabuurs, ASML en Unilever. De redactie mag deze succesverhalen nu hier exclusief delen met haar lezers:

1. Multi-depot netwerkplanning bij logistiek dienstverlener Nabuurs

Logistieke dienstverlener Nabuurs richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van logistieke concepten, met name voor de Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Als één van de eersten heeft Nabuurs de traditionele planningsmodellen vervangen door een compleet nieuwe aanpak.

2. Optimalisatie van voorraadplanning reserve-onderdelen bij ASML

ASML heeft vorig jaar de Nederlandse Logistiek Prijs gewonnen vanwege excellent uitgevoerd supply chain management. Ze hebben een optimalisatieslag uitgevoerd voor de  voorraadplanning van reserve-onderdelen.

3. CO2-emissies inzichtelijk in model Unilever

Unilever wil een vooraanstaande rol spelen bij het realiseren van milieubewust beleid, en in 2007 werd door de CEO als doel gesteld om 25 procent CO2-reductie te realiseren in de periode tot 2012.

Lees in een whitepaper exclusief voor lezers van Logistiek.nl de drie best practices van de topbedrijven ASML, Unilever en Nabuurs.

Reageer op dit artikel